Ακραίο και θλιβερό χαρακτηρίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το περιστατικό στο 8ο Δημοτικό

Σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό της βίαιης επίθεσης σε Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής.

"Η επίθεση γονέα μαθητή προς τον Διευθυντή του Σχολείου έλαβε χώρα στο γραφείο του Διευθυντή τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 περίπου.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Δ/ντής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βέροιας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επέστρεψε στην οικία του.

Ο Δ/ντης του Σχολείου κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας τόσο για την επίθεση που δέχτηκε, όσο και για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου.

Ως αιτία της επίθεσης φέρεται, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο προβλεπόμενος τρόπος ενημέρωσης των διαζευγμένων γονέων για τη φοίτηση του μαθητή.

Μετά το ακραίο και θλιβερό περιστατικό, η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο ανέλαβαν σχετικές πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του παιδαγωγικού κλίματος στο σχολείο και για τη συνέχιση της ομαλής και ανεπηρέαστης φοίτησης του μαθητή".