Συμμετοχή του 1ου Γενικού Λυκείου Βέροιας σε διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης

Από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη φορά στο διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.  Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. O Διαγωνισμός τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

Το ζητούμενο του διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι  η αναζήτηση του ορθού λόγου και  της λογικής σκέψης.  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου διαγωνίζονται στην επίλυση λογικών γρίφων με στόχο την άσκηση της σκέψης και την πρόκρισή τους στον τελικό.

Την ομάδα του σχολείου αποτελούσαν οι μαθητές: Ιάσων-Γεώργιος Βελέντζας, Ερόντ Ζενέλι και Γεώργιος Κουβακάς με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Άννα Καλαϊτσίδου.

Η ομάδα μας, αποτελούμενη από εξαιρετικούς μαθητές της Γ΄ Λυκείου,  έφτασε στον ημιτελικό δείχνοντας εξαιρετικό ζήλο. Αν υπήρχε η δυνατότητα περισσότερου διαθέσιμου χρόνου για προετοιμασία, είμαστε σίγουροι ότι θα κατακτούσε χωρίς δυσκολία την 1η θέση!”