Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+

aithoysa

Τo Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης στην Ελλάδα, πρόκειται να διοργανώσει Ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+. Η Ημερίδα για το Erasmus+, θα λάβει χώρα στην Κατερίνη, την Τρίτη 17/02/2015, στο Ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης. Στην Ημερίδα δύνανται να έρθουν εκπρόσωποι φορέων από τους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης.

Το Erasmus+ είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο την περίοδο 2014-2020 συνεχίζεται ενισχυμένο κατά 40%, και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει μια γενική παρουσίαση της δομής του προγράμματος Erasmus+ και των επιμέρους δράσεων του, καθώς και των απαιτούμενων δραστηριοτήτων για τη διάχυση των αποτελεσμάτων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδρίες ανά τομέα (σχολική εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση).

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται συμπλήρωση της ακόλουθης ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής https://www.eventbrite.com/e/erasmus-info-day-katerini-tickets-15597297938 . Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας θα ανακοινωθεί σύντομα στην Ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr).

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και η Εθνική Μονάδα διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τις εγγραφές μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων. Θα δοθεί προτεραιότητα σε φορείς που δεν έχουν πρότερη εμπειρία συμμετοχής στα προγράμματα Δια Βίου Μάθηση και Erasmus+.