Η συγγραφέας Φιλοθέη Σινώλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

5o dim sinola

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας η Βεροιώτισσα συγγραφέας κ. Φιλοθέη Σινώλα. Αφορμή της επίσκεψης αυτής ήταν το πρόγραμμα για την διατροφή που υλοποιοείται από τα τμήματα της Δευτέρας τάξης στο πλαίσιο δράσεων του θεσμού του «κοινωνικού σχολείου», με τους εκπαιδευτικούς, Σαββίδου Γεσθημανή, Μαστρογιάννη Αικατερίνη, Μπαρμπαρούση Μαρία.

Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της «Της πόλης το παιδί» στους μαθητές και τις μαθήτριες των Β1, Β2 και Β3 τμημάτων του σχολείου. Το βιβλίο αναφέρεται στη «Γνωριμία με τα διατροφικά αγαθά της Φύσης» και ειδικότερα στα παιδιά των μεγαλουπόλεων, που απολαμβάνουν τα αγαθά, όπως φρούτα και λαχανικά, έτσι όπως είναι. Δεν έχουν όμως τις ευκαιρίες να γνωρίσουν απ' ευθείας πράγματα γύρω α π' αυτά. Δεν ξέρουν ξεκάθαρα, πολλές φορές, τι είναι αυτά που έφτασαν στο τραπέζι τους και πώς δημιουργήθηκαν. Γι' αυτό και κλέβουν κάθε ευκαιρία για να μάθουν.

Η κ. Σινώλα απαντώντας στις ερωτήσεις των μαθητών, είπε ότι η αγάπη της για τα παιδιά την ώθησε να ξεκινήσει να γράφει βιβλία γι' αυτά. Το βιβλίο της «Της πόλης το παιδί» είναι μια ιστοριοπαραμυθούλα για τα διατροφικά αγαθά της φύσης. Η παρουσίαση του βιβλίου , περιελάμβανε μουσικά δρώμενα και κατασκευές με απλά υλικά. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την παρουσίαση του βιβλίου , καθώς και τα δρώμενα που την συνόδευαν. Από την πλευρά της η συγγραφέας έμεινε ευχαριστημένη από την αγάπη και την ανταπόκριση των παιδιών.

Όπως εξήγησε η συγγραφέας τα σημερινά παιδιά έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν την προέλευση των αγαθών που φτάνουν στο πιάτο τους. Να μάθουν πώς δημιουργήθηκαν αυτά που τρώνε και για την διατροφική τους αξία. Ο ήρωας του βιβλίου –ένα παιδί της πόλης κι αυτό- αναλαμβάνει να ....διαφωτίσει τα παιδιά...Η βόλτα με τη μαμά του στη λαϊκή αγορά βοήθησε σε αυτόν το σκοπό!