Έλεγχοι στα σχολεία της Βέροιας από κλιμάκια της πολεοδομίας

meliki skepi

Το θέμα του σχολείου της Μελίκης (πτώση σκεπής με τον αέρα) απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Το θέμα τέθηκε τόσο από το Νίκο Μπέκη όσο και από τον Γιώργο Μελιόπουλο. Ο Νίκος Μπέκης ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης επειδή το σχολείο είναι κλειστό ενώ ο Γιώργος Μελιόπουλο σημείωσε ότι με αφορμή αυτό το συμβάν πρέπει να γίνουν έλεγχοι στα σχολεία του δήμου Βέροιας για να μην συμβεί κάτι ανάλογο.

Το ψήφισμα του Νίκου Μπέκη δεν εγκρίθηκε. Με παρέμβαση του Γιώργου Μελιόπουλου εκτός από την συμπαράσαση προστέθηκε και η αναζήτηση ευθυνών, γεγονός που ανάγκασε ορισμένους συμβούλους να μην το ψηφίσουν θεωρόντας ότι παρεμβαίνουν σε ζητήματα του δήμου Αλεξάνδρειας. 

Αναφορικά με τους ελέγχους σε σχολεία της Βέροιας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βέροιας Θανάσης Σιδηρόπουλος τόνισε: "Πολεοδομικά η Μελίκη ανήκει στην Βέροια, η οποία έκανε αυτοψία. Ο έλεγχος λέει ότι το κτίριο δεν είναι επικίνδυνο αλλά χρειάζεται να κατασκευαστεί η στέγη. Έχουν γίνει ομάδες ελέγχου στα σχολεία μας και είμαστε στην φάση να ορίσουμε τα κτίρια. Θα αφιερώσουν αρκετό χρόνο και θα μείνουν κάποιες άλλες δουλειές πίσω".