ΔΙΚΤΥΩΣΗ - Ολοκληρωμένη ενημέρωση και τελευταίες εξελίξεις για το πρόγραμμα voucher 600

Η πρόσκληση για το πρόγραμμα έχει δημοσιευθεί. Διαβάστε παρακάτω για τις τελευταίες εξελίξεις και τον τρόπο για να ολοκληρώσετε επιτυχώς την ένταξή σας στο πρόγραμμα

http://www.dictiosi.gr/index.php/news/item/165-voucher-επιστημόνων-επαγγελματιών-πρόγραμμα-αναβάθμισης-ψηφιακών-δεξιοτήτων-με-εκπαιδευτικό-επίδομα-600€.html

«ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ».

Σκοπός της δράσης είναι να επιτευχθεί βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, η προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και η απόκτηση τεχνογνωσίας σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των επιμέρους επαγγελματικών γνώσεων ανά κλάδο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες του ραγδαία εξελισσόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος. Οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες θα τύχουν άμεσης υποστήριξης λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ύλης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19. 

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) που περιλαμβάνει: 

  • υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 100 διδακτικών ωρών θεωρητικού μέρους αποκλειστικά διαμέσου ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, βασισμένο σε σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους, καθώς και 
  • πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς, η οποία χορηγείται κατόπιν εξετάσεων, που διεξάγονται μετά από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ανωτέρω προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης. 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

  • Κάθε ενδιαφερόμενος εντάσσεται απευθείας στους δυνητικά δικαιούχους της Δράσης, ως εκ της επιχειρηματικής του δραστηριότητας βάσει του κύριου ΚΑΔ της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, όπως ορίζεται από το ΥΠΟΙΚ.
  • Μπορείτε να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχους ελέγχοντας τους αντίστοιχους πίνακες ΚΑΔ
  • Οι δικαιούχοι συμμετέχοντες στη Δράση δικαιούνται προσωπική «Επιταγή κατάρτισης» (voucher). 
  • Μέσω της «Επιταγής κατάρτισης», ο δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και, κατόπιν επιλογής του, πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης. 

Επιπλέον, κάθε ωφελούμενος: 

α) με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισηςδικαιούται να λάβει προκαταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 400€

 β) με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ανεξαρτήτως της συμμετοχής του στις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο εκπαιδευτικό επίδομα, ύψους 200€. 

Το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι 600€, το οποίο είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο ενώ η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Εγγραφής στο πρόγραμμα

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ο κάθε δικαιούχος πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής με έναν από τους παρακάτω τρόπους

Α. ολοκληρώνει τη διαδικασία μόνος του σύμφωνα με την πρόσκληση και απευθύνεται μετά στον πάροχο για την ενεργοποίηση του voucher

Β. εξουσιοδοτεί το ΚΔΒΜ στο οποίο επιθυμεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα και το κέντρο (πάροχος) αναλαμβάνει την ένταξη του στο πρόγραμμα. Για αυτό το σκοπό ετοιμάσαμε μια ηλεκτρονική φόρμα την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την εγγραφή σας στο πρόγραμμα.

Η "ΔΙΚΤΥΩΣΗ" σας παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση και ολοκληρωμένη υποστήριξη από την αρχή του προγράμματος μέχρι και την ολοκλήρωσή του.

Η διαδικασία χρονικά έχει ως εξής : 

  • Από τις 9/4/2020 μέχρι και τις 15/4/2020 κάθε ωφελούμενος πρέπει να υποβάλει αίτηση να ενταχθεί στο  πρόγραμμα. Κατάθεση των δικαιολογητικών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με τους κωδικούς του taxis.net
  • Από τις 16/4/2020 και μέχρι τις 20/4/2020 θα πρέπει να γίνει η ενεργοποίηση του voucher από τον πάροχο που θα επιλέξει ο δικαιούχος
  • Με την ενεργοποίηση του voucher μετά από 3-4 μέρες θα κατατεθεί στο λογαριασμό  σας η προκαταβολή των 400€
  • Από τις 20/4/2020 μέχρι 30/4/2020 πρέπει να υλοποιηθεί η κατάρτιση στο αντικείμενο που έχετε επιλέξει. Η κατάρτιση είναι ασύγχρονη, μπορείτε να παρακολουθείτε από το σπίτι το πρόγραμμα όποια ώρα επιθυμείτε.
  • Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μέχρι και τις 30/4/2020 (ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση των ημερομηνιών με επίσημη ανακοίνωση)
  • Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης θα κατατεθεί στον λογαριασμό σας το  υπόλοιπο της αμοιβής ήτοι 200€

Το κέντρο μας αναλαμβάνει για λογαριασμό των δικαιούχων όλη τη διαδικασία εγγραφής και ολοκλήρωσης του προγράμματος

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα στην παρακάτω διεύθυνση για την επιτυχή ένταξή σας στο πρόγραμμα

http://www.dictiosi.gr/index.php/news/item/165-voucher-επιστημόνων-επαγγελματιών-πρόγραμμα-αναβάθμισης-ψηφιακών-δεξιοτήτων-με-εκπαιδευτικό-επίδομα-600€.html

Επιπρόσθετα θα πρέπει:

α) να συμπληρώσετε την Εξουσιοδότηση όπου θα αναφέρεται και το πρόγραμμα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Την εξουσιοδότηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

β) να αποστείλετε φωτοτυπία ταυτότητας σας  

γ) φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας του λογαριασμού σας όπου να φαίνεται το  ΙΒΑΝ και ο δικαιούχος του λογαριασμού (εσείς).  

δ) φωτοαντίγραφο με  εκτύπωση από το taxis.net  με τα ενεργό KΑΔ που έχετε

όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σε πρώτη φάση μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση.

Ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας έτσι ώστε μέχρι και τις 9/4/2020 να έχετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ενταχθείτε επιτυχώς στο πρόγραμμα.

Είμαστε κοντά σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείτε.

Τηλ. άμεσης επικοινωνίας 6978897897

ΚΔΒΜ2 «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Εδέσσης 21 – Βέροια

Τηλ 2331022335

www.dictiosi.gr