Ενημέρωση για ατομική & αναπνευστική υγιεινή από το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής στο ΚΕΜΑΕΔ (φωτογραφίες)

Το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ) επισκέφθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, εκπρόσωποι του Δημόσιου ΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Βέροιας.

Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια Δέσποινα Γεωργιτζίκη και η Εκπαιδεύτρια Παρασκευή Παρτσιοπούλου παραβρέθηκαν στο Κέντρο, για να μιλήσουν σε παιδιά και προσωπικό, για το πώς μπορούν να προστατευτούν από τον Κορωναϊό.

Οι δύο κυρίες επικέντρωσαν την ομιλία τους στα μέτρα προφύλαξης, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα που γνωρίζουμε για την εξάπλωση του ιού.

Με καθαρό λόγο και αναλυτικά για να καταλαβαίνουν τα παιδιά, μίλησαν για την προέλευση του ιού, για την υψηλή μεταδοτικότητα του, τους τρόπους μετάδοσής του (βήχα, φτάρνισμα, ομιλία κτλ), για τα συμπτώματα (πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αναπνευστική δυσχέρια, μυαλγίες κτλ), καθώς και για το πως μπορούν να προστατευτούν (παραμονή στο σπίτι, αποφυγή συναθροίσεων, πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικού, τακτικός αερισμός χώρου, καθαρισμός επιφανειών  κτλ).

Έπειτα με επίδειξη και τη βοήθεια των παιδιών, παρουσίασαν πως γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών και η σωστή χρήση του αντισηπτικού.

Επιπλέον τόνισαν στον τρόπο που μπορεί να θωρακιστεί ο οργανισμός μας μέσω της διατροφής, της ενυδάτωσης και της άσκησης απέναντι στις ιώσεις.

Κλείνοντας, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους πώς διαχειρίζεται το Νοσοκομείο Βέροιας ύποπτα κρούσματα του ιού και απάντησαν σε ερωτήματα.

View this gallery on Flickr