Οι εκπαιδευτικές ομάδες Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου στον Δήμαρχο Βέροιας

Τις ομάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, εν όψει του μεγάλου τελικού Ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE της διοργανώτριας εταιρείας EDUACT στις 14 & 15 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Οι μικροί επιστήμονες, συνοδεία των προπονητών τους κ. Κολλάτου Φανής, κ. Στογιαννόπουλου Αναστάσιου και κ. Ντάμτσιου Ευάγγελου, παρουσίασαν τα project τους στον Δήμαρχο, ο οποίος άκουσε με μεγάλη προσοχή και συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι CITY SHAPER και τα παιδιά καλούνται να εντοπίσουν ένα πρόβλημα που αφορά στην πόλη τους, να οραματιστούν τη λύση του και να την παρουσιάζουν στους κριτές, έχοντας προγραμματίσει παράλληλα κι ένα αυτόνομο ρομποτ.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά και οι δύο ομάδες του 1ου Δημοτικού Βέροιας, έχοντας διακριθεί στους προκριματικούς, περνάνε στον μεγάλο τελικό.

Το 1ο Δημοτικό, είναι το μοναδικό σχολείο του Νομού Ημαθίας, το οποίο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με προπονητές εθελοντές γονείς του σχολείου.