Βιωματικό εργαστήριο στο Λιανοβέργι για τον σχολικό εκφοβισμό

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου – Παλαιοχωρίου – Αράχου, διοργάνωσαν και υλοποίησαν τη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός». Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, οι εκπαιδευτικοί τους και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου.

Η δράση υλοποιήθηκε από τις ψυχολόγους του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» , κα Ταβανλή Χρύσα Μαρία & κα Τασσιοπούλου Μαρίκα και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στις μορφές, στην αιτιολογία, στις επιπτώσεις και στους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος μέσω βιωματικών παιχνιδιών και προβολής βίντεο.

Υπενθυμίζεται πως το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», άξονας προτεραιότητας 9Β:«Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση .