Αριστούχους μαθητές αποφοίτους Λυκείου βράβευσε η Eurobank – Τα ονόματα των Ημαθιωτών μαθητών (φωτογραφίες)

Για 17η συνεχόμενη χρονιά η Eurobank βράβευσε αριστούχους μαθητές αποφοίτους Λυκείου, στα πλαίσια του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Στην αποψινή βράβευση που πραγματοποιήθηκε στον Χώρο Τεχνών Βέροιας, βραβεύθηκαν 64 αριστούχοι μαθητές από σχολεία των Νομών Ημαθίας, Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στην νέα γενιά, που ακολούθησε τα όνειρα της. Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τον Σταύρο Ηλιάκη από την Μήλο που μίλησε για την εμπειρία του από ανάλογη δράση.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη μας. «Το μήνυμα ‘εκεί που κάποιοι συνάντησαν βουνά, εσύ είδες κορυφές’ να γίνει σύνθημα. Σήμερα επιβραβεύεται το παρελθόν σας (απευθυνόμενος στα παιδιά). Εάν δεν είναι σωστή η βάση δεν μπορεί να χτιστεί τίποτα. Χρειάζονται γερά θεμέλια για να χτίσετε το αύριο», είπε.

Ο Βουλευτής Αναστάσιος Μπαρτζώκας χαιρετίζοντας την εκδήλωση, είπε ότι είναι σημαντική η επιβράβευση των κόπων των παιδιών, ενώ συνεχάρη τους γονείς. Έκλεισε με μια παραίνεση προς τα παιδιά «σε αυτήν την ζωή να στηρίζεται όσους έχουν ανάγκη, να είστε δίπλα σε όσους είναι αδύναμοι, γιατί τότε δεν θα είστε απλά αριστούχοι αλλά και άριστοι».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο οποίος συνέστησε τους μαθητές να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις σπουδές τους.

Έπειτα η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Νίκη Καρατζιούλα, μετέφερε το μήνυμά του.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ιωάννη Γιάτσιου, ο οποίος συνεχάρη τον όμιλο για αυτήν του την πρωτοβουλία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσσές χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συνέστησε στα παιδιά «πορευτείτε με αρχές, αξίες, ιδεώδη, ιδανικά, θέστε στόχους και μέσα από όλα αυτά, θα δείτε την ευτυχία».

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Βέροιας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αριστομένης Λαζαρίδης είπε «τους χρειαζόμαστε τους άριστους, να τραβήξουν μπροστά την Δημοκρατία μας».

Ο Νικόλαος Ποζουκίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας του  Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Μαρτίδη, συνεχάρη τα παιδιά για τους στόχους που έθεσαν και πέτυχαν και τους γονείς που είναι οι ήρωες του παρασκηνίου. «Εύχομαι στο μέλλον να έχετε καθαρό μυαλό και να αναγνωρίζετε τις κορυφές κι έπειτα να αγωνίζεστε να τις κατακτήσετε», είπε.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Χασιώτης Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ηλεκτρονικών του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας «Η εκπαίδευση είναι η σημαντικότερη επένδυση μιας χώρας, για μια κοινωνία που θέλει να θωρακίσει τα παιδιά της… Θέστε υψηλούς στόχους με την ελπίδα να φτάσετε στην κορυφή, το έχει η χώρα μας ανάγκη. Από εσάς αντλούμε δύναμη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής έστειλε το μήνυμά του χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Τέλος, ο Επικεφαλής του Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Πλας χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε για το πρόγραμμα που στηρίζει τα νέα παιδιά και δίνει ίσες ευκαιρίες σε αυτά.  

«’Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία’ αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα θεσμό, που τιμά κι επιβραβεύει τις προσπάθειες των παιδιών. Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους αποφοίτους που καταφέρνουν να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -πάνω από 18.000 μόρια-  σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Από την έναρξη του Προγράμματος, το 2003,  έχουν βραβευθεί  17.725 αριστούχοι μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 861 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται συνολικά σε 18.586».

Τις απονομές έκαναν οι διευθυντές των καταστημάτων Κατερίνης, Βέροιας (Μεγ. Αλεξάνδρου) και Κιλκίς.

Από την Ημαθία βραβεύθηκαν οι εξής μαθητές που αρίστευσαν:

  • Λεμονιά Γατοπούλου -  1ο ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ – Τμήμα Παιδαγωγικών Δημοτικής Εκπαίδευσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Αίας Αστέρης - 2ο ΓΕΛ Νάουσας – Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Ευπραξία Ειρήνη Θεοδωρίδου - ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας – Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Νικόλαος Λαζαρίδης – 2ο ΓΕΛ Βέροιας – Ιατρική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Σουλτάνα Μοσχοπούλου – 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας – Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Ασπασία Μπάπκα – 1ο ΓΕΛ Νάουσας – Ιατρική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
  • Κωνσταντίνος Μπαρμπαγιάννης – Γενικό Λύκειο Μελίκης – Ιατρική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Ηλιάνα Μπρανιώτη – ΕΠΑΛ Βέροιας – Τμήμα Οδοντιατρικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Ελένη Σαββίδου – 5ο ΓΕΛ Βέροιας – Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Νικόλαος Τζουνάκος – 3ο ΓΕΛ Βέροιας – Ιατρική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Επίσης βραβεύθηκαν και τα σχολεία των μαθητών που είχαν τον υψηλότερο αριθμό μοριών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από κάθε νομό.

Στην Ημαθία βραβεύθηκε το 1ο ΓΕΛ Βέροιας, το σχολείο που φοίτησε η Λεμονιά Γατοπούλου, ενώ την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου Χρήστος Σκούπρας συνοδευόμενος από την μαθήτρια.

Στη συνέχεια βραβεύθηκαν τα σχολεία ΓΕΛ Σκύδρας, 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, 3ο ΓΕΛ Καστοριάς, 1ο ΓΕΛ Γρεβενών, ΓΕΛ Πολυκάστρου, 2ο ΓΕΛ Φλώρινας.

View this gallery on Flickr