Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΜΑμΑ ξεκίνησε την λειτουργία του

Στις 2 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α ,άνοιξε τις πόρτες του! Το κδαπ ιδρύθηκε από τη Μ.Α.μ.Α , Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό και είναι σύλλογος γονέων , κηδεμόνων και φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, σωματείο φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα . Στεγάζεται στην οδό Ημαθίωνος 2, στους πλήρως εξοπλισμένους χώρους του σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας ,που παραχωρήθηκαν στο σύλλογο Μ.Α.μ.Α από τον Δήμο Βέροιας.

Το κδαπ έχει ενταχθεί στη δράση ’ Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής –ΕΣΠΑ 2014-2020’ και ωφελούμενοι είναι άτομα στο φάσμα του αυτισμού σε συνδυασμό και με άλλες αναπηρίες, όπου με την βοήθεια και συμπαράσταση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού ,απασχολούνται δημιουργικά καθημερινά τις απογευματινές ώρες Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ ο σύλλογος έχει εξασφαλίσει και τη μετακίνησή τους από και προς το κδαπ.

Τα προγράμματα του περιλαμβάνουν ανάπτυξη επικοινωνίας και έκφρασης, αισθητική αγωγή (εικαστικά –θέατρο –μουσική-χορός),εργαστήριο μαγειρικής, προγράμματα εκγύμνασης και ψυχοκινητικής, εργαστήριο υπολογιστών ,δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης, συμβουλευτική για τα παιδιά τους γονείς και τις οικογένειές τους ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς συνεχώς θα εμπλουτίζονται με καινούργιες δράσεις . Το Κδαπ μεΑ ΜΑμΑ συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα Ελλάδας και εξωτερικού, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες ενώ συνεχίζει τη συνεργασία του με το πανεπιστήμιο του Clear Lake Houston Texas και το CADD(Center of Autism and Developmental Disabilities)με επιστημονική υπεύθυνη την κυρία Λουκία Τσάμη.