Πορεία διαμαρτυρίας για το κλίμα θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές της Βέροιας

Απεργιακή κινητοποίηση για το κλίμα θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές της Βέροιας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Κόρακα, στις 1.30μμ. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

"Οι μαθητές βγαίνουν έξω από το σχολείο και πηγαίνουν στις Απεργίες για το κλίμα για να καλέσουν τις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τη θερμοκρασία κάτω από το απαράδεκτα επικίνδυνο επίπεδο των 1,5 βαθμών Κελσίου και να προστατεύσουν το μέλλον μας. Δείτε αυτό το βίντεο από τη Greta Thunberg, τη 15χρονη Σουηδή μαθήτρια που πυροδότησε το κίνημα - και στη συνέχεια να συμμετάσχετε στην απεργία!

ΓΙΑΤΙ
Τα κύματα θερμότητας, οι πλημμύρες και οι τυφώνες σκοτώνουν εκατοντάδες και καταστρέφουν κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη μια θανατηφόρα πραγματικότητα. Οι κυβερνήσεις συναντώνται για τις κλιματικές συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών στην Πολωνία και παρά την τελευταία έντονη προειδοποίηση από τους επιστήμονες του κλίματος ότι έχουμε μόνο 12 χρόνια για να αντιστρέψουμε την πορεία, οι πολιτικοί αγνοούν την έκκλησή τους. Γιατί να μαθαίνουν γεγονότα και καταστάσεις εάν οι ενήλικες τα αγνοούν; Γι 'αυτό και η Γκρέτα και οι συνάδελφοί της βγαίνουν έξω από το σχολείο για να διδάξουν στους πολιτικούς ένα μάθημα ηγεσίας.

ΠΟΤΕ
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

ΠΟΥ
Στην πλατεία Κόρακα (έναντι της Υπαπαντής), στις 13:30 (έναρξη της πορείας στις 14:00)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

• Συζητήστε με τους γονείς σας εξηγώντας τι κάνετε και γιατί, και ζητήστε τους να σας υποστηρίξουν.

• Καταγράψτε ένα βίντεο που αναφέρει την ιστορία σας και δημοσιεύστε το στα κοινωνικά δίκτυα, ζητώντας από τους influencers του YouTube, τους ηγέτες και άλλους, να συμμετάσχουν στο #ClimateStrike. Χρησιμοποιήστε επίσης αυτά τα hashtags: #ActNow #FridaysForFuture

• Κάνετε μια πινακίδα ζητώντας ό, τι θέλετε οι ηγέτες σας να κάνουν για το κλίμα. Θα μπορούσε να είναι "100% καθαρή ενέργεια!" Ή "ακούστε την επιστήμη!" Είναι το κάλεσμα σας - να είστε δημιουργικοί!

• Συζητήστε με τους συμμαθητές σας και τους δασκάλους - πείτε τους γιατί σας ενδιαφέρει η αλλαγή του κλίματος και ζητήστε τους να σας συνοδεύσουν στο #ClimateStrike της Παρασκευής.

• Πώς αυτό έχει αντίκτυπο - μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο από το #ClimateStrike στα κοινωνικά μέσα και επισημάνετε τους ηγέτες σας.
Κρατήστε το #ClimateStrike ειρηνικό και μη βίαιο ανά πάσα στιγμή.

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

• Συζητήστε με τα παιδιά σας που βρίσκονται στο σχολείο και εξηγήστε αυτήν την καμπάνια σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν ακόμα. Δείξτε τους το βίντεο της Γκρέτα.

• Ρωτήστε τους αν θέλουν να διαδηλώσουν και να δώστε την έγκριση και την ενθάρρυνσή σας.

• Συζητήστε με τους δασκάλους στο σχολείο λέγοντας ότι υποστηρίζετε την απόφαση των παιδιών σας να διαδηλώσουν για να δώσουν θέση για δράση για το κλίμα για να προστατεύσουν το μέλλον μας.

• Συζητήστε με άλλους γονείς που τους εμπνέουν να μιλήσουν και με τα παιδιά τους. Μοιραστείτε με γείτονες και κοινοτικές συγκεντρώσεις.

• Βοηθήστε τα παιδιά σας να προετοιμαστούν για το #ClimateStrike με brainstorming και κάνοντας σημάδια, βοηθώντας τους να συντονίσουν, να προετοιμαστούν για να παρουσιαστούν σε συμμαθητές και καθηγητές κλπ.

• Συμμετέχετε στην απεργία με τα παιδιά σας αν είναι δυνατόν και κάντε την μια οικογενειακή δράση!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

• Συζητήστε με τους μαθητές σας σχετικά με την απεργία και εξηγήστε αυτήν την εκστρατεία σε αυτούς, αν δεν γνωρίζουν ακόμα. Δείξτε τους τα βίντεο και τις συζητήσεις υποδοχής της Greta.

• Ρωτήστε τους αν θέλουν να διαδηλώσουν και να τους δώσουν την υποστήριξή σας.
Μιλήστε με συναδέλφους καθηγητές για να τους εμπνεύσετε να κάνουν το ίδιο με τους μαθητές τους.

• Μιλήστε με τη σχολική διοίκηση μαζί με συναδέλφους καθηγητές για να δείξετε την υποστήριξή σας προς τους μαθητές που λαμβάνουν θέση για να προστατεύσουν το μέλλον μας.

• Συμμετέχετε στην απεργία με τους μαθητές σας, αν είναι δυνατόν!

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

• Δεν υπάρχει συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων για το κλίμα ότι η ανθρώπινη ρύπανση του άνθρακα είναι ο πρωταρχικός λόγος για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
• Τα 6 πιο καυτά χρόνια έχουν καταγραφεί από το 2010.
Οι καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα, όπως οι πλημμύρες, οι τυφώνες, τα κύματα καύσωνα και οι ξηρασίες προκαλούν κάθε χρόνο εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, καταστρέφοντας τις ζωές και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
• Έχουμε τις λύσεις - η ανανεώσιμη ενέργεια είναι φθηνότερη από τα ορυκτά καύσιμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμα σας καλούμε στην δική μας πορεία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 13:30 (Ώρα εκκίνησης 14:00), στην πλατεία Κόρακα (απέναντι από τον ναό της Υπαπαντής).

Fridays For Future Veria".