Έγκαιρη κάλυψη των κενών στα σχολεία ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Την έγκαιρη κάλυψη των πραγματικών κενών όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Ημαθίας, προκειμένου να αρχίσει απρόσκοπτα η νέα σχολική χρονιά, ζήτησε σήμερα (1 Αυγούστου 2019) από την νέα Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιας για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. 

Στόχος, να αποφευχθεί το καθημερινό χάσιμο εκατοντάδων διδακτικών ωρών, όπως συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια καθώς και να τονωθεί η δυνατότητα των σχολικών μονάδων να συντάσσουν πλήρες πρόγραμμα, χωρίς να υπολειτουργούν.

Συμφωνήσαμε με την κ. Ζαχαράκη για την απόλυτη προτεραιότητα που θα πρέπει να δίνει η Πολιτεία στη δημόσια εκπαίδευση και στην αποτελεσματική εκπαιδευτική και μορφωτική διαδικασία, που αυτή θα πρέπει να διασφαλίζει.

Η Υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση με τη συνδρομή των Περιφερειακών Διευθυντών και των Τοπικών Διευθύνσεων προκειμένου το «μεγάλο κύμα» των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στις θέσεις τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «παρά το ότι οι εκλογές καθυστέρησαν φυσιολογικά τις διαδικασίες, η νέα ηγεσία του Υπουργείου κάνει τα αδύνατα δυνατά για να «τρέξουν» τα ζητήματα επ’ ωφελεία της εύρυθμης λειτουργίας του συνόλου των σχολείων της χώρας».

Επισήμανε δε ότι πρώτο εχέγγυο των θετικών βημάτων στα οποία προχωρά η νέα Κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι τα σχολικά εγχειρίδια είναι έτοιμα για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήδη αρχίζουν να παραδίδονται.