Δράσεις του ΚΔΑΠ δήμου Νάουσας

Ένα ευχάριστο πρωινό με πολλές συμβουλές οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης είχαν την ευκαιρία να περάσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νάουσας την Πέμπτη 18 Ιουλίου. Με την καθοδήγηση και τις συμβουλές του κ. Σάκη Πινακούδη τα παιδιά γνώρισαν τα σήματα και έμαθαν πως να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο. Στη συνέχεια μεταβήσαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής όπου έκαναν πράξη όσα έμαθαν.

kdap parko2

Πρωινό στο πάρκο

Ένα πρωινό μέσα στη δροσιά του πάρκου,γεμάτο γνώση και πολλά στοιχεία της φύσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κ.Κ.Π.&Α. Δ.Νάουσας. Η κα Δήμητρα Ρωμηοπούλου Φιλόλογος και Μελισσοκόμος μίλησε στα παιδιά για την άγρια φύση της χώρας μας (φυτά και ζώα), για τα βότανα του βουνού, τους διάβασε την ιστορία του λύκου μας στο παραμύθι "ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" μαθαίνοντας ταυτόχρονα για την χρησιμότητα όλων των ειδών που έχει δημιουργήσει η φύση.

"Παρατηρήσαμε την ζωή στην λίμνη του πάρκου, μάθαμε χρήσιμες πληροφορίες για τα φίδια και ξεκαθαρίσαμε μύθους και θρύλους γύρω από αυτά τα ιδιαίτερα πλάσματα.Τέλος μιλήσαμε για τις μέλισσες, πως ζουν, τι παράγουν. Μυρίσαμε,πιάσαμε,γνωρίσαμε την γύρη,την πρόπολη,το κερί, το μέλι και τις κηραλοιφές" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΔΑΠ.

kdap eikastiko

Εικαστικό πρωινό

Ένα εικαστικό πρωινό είχαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν οι μικροί μαθητές του ΚΔΑΠ Κ.Κ.Π.&Α.Δ. Νάουσας! Η κα Περισοράτη Ευγενία, Εικαστικός-Απόφοιτος της Σχολής Καλλών Τεχνών και καθηγήτρια του τμήματος Ζωγραφικής των Εικαστικών Εργαστηρίων Νάουσας μας μίλησε για τον Κυβισμό του Picasso και βοήθησε τα παιδιά να δημιουργήσουν προσωπογραφίες χρησιμοποιώντας τα γεωμετρικά σχήματα!