48 ώρες στην Θεσσαλονίκη με 20 ευρώ!

Μπορείς με ένα εικοσάρικο στην τσέπη να μείνεις σε μία από τις πιο όμορφες πόλης της Ευρώπης, χωρίς να σου λείψει τίποτα; Η απάντηση είναι Ναι μπορείς!

Ως γνωστόν η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που προσφέρει άπειρες επιλογές σε φαγητό, διασκέδαση, επιμόρφωση και διαμονή. Ζεις δεν ζεις στην “Νύφη του Θερμαϊκού” μπορείς 24ώρες το 24ωρο να βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα για να κάνεις, χωρίς να κουράζεσαι ποτέ ή να χρειάζεται να επαναλάβεις κάτι από αυτά.

Το ερώτημα είναι άλλο.

Τι γίνεται αν τα οικονομικά σου είναι “μαζεμένα” μέχρι εκεί που δεν πάει και έχεις ίσα ίσα για να περάσεις την μέρα σου; Μπορείς να χαρείς τις Θεσσαλονικιότικες ομορφιές ή πρέπει να περιμένεις να δεις φως στο τούνελ για να μπορέσεις να ζήσεις και εσύ την…μεγάλη ζωή;

Η απάντηση είναι απλή και θα στο αποδείξουμε φίλε αναγνώστη.

Είκοσι ευρώ είναι αρκετά για να μείνεις για 48ώρες στην Θεσσαλονίκη, να διασκεδάσεις, να φας, να απολαύσεις τις καφεδάρες σου, να πιεις τα ποτά σου ακόμη και να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια στις τελευταίες εξελίξεις των πιο σύγχρονων κλάδων.

Για πάμε να δούμε και να μετρήσουμε μαζί τα ευρώ ένα- ένα.

Διαμονή

thess diamoni

Πρώτο και βασικό πρόβλημα αν δεν είσαι βέρος Θεσσαλονικιός, να έχεις την μαμά και τον μπαμπά ή κανένα κολλητό που ήδη σπουδάζει στην συμπρωτεύουσα είναι το που θα μείνεις. Και για αυτό δεν πρέπει να ανησυχείς καθόλου. Η πλατφόρμα “Couchsurfing”, χρησιμοποιήθηκε για αυτό τον σκοπό ακριβώς. Τα πράγματα είναι απλά. Μπαίνεις στο couchsurfing.com, κάνεις ένα προφίλ, βρίσκεις άτομα τα οποία είναι μέλη και βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και τους στέλνεις αίτημα να σε φιλοξενήσουν τις μέρες που επιθυμείς. Αν το κάνεις εγκαίρως και δεν ψάξεις τελευταία στιγμή, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος για αυτές τις δύο ημέρες να σου παραχωρήσει ένα χώρο δωρεάν και γιατί όχι να σου δείξει και στην πόλη.

Φαγητό και καφές

thess coffee 

Και εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Εντάξει δεν είναι ότι θα φας σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά όλο το κέντρο είναι γεμάτο από φαγάδικα που το hot dog κοστίζει από 0.8 μέχρι 1 ευρώ (1,5 αν είσαι μερακλής και βάλεις και πατάτες), στην Ναυαρίνου τρως μακαρονάδα επίσης με ένα ευρώ και για το πρωινό σου λίγο ψάξιμο ειδικά κοντά στην πανεπιστημιούπολη και θα βρεις τυρόπιτα με 1 ευρώ. Όσο για τον καφέ, εκεί έχεις πιο πολλές επιλογές και από την Λάρισα. Σε μεγάλες αλυσίδες στο κέντρο της πόλης αν κάνεις έρευνα θα βρεις τον Freddo από 1,3 μέχρι 1,4 ευρώ μαζί με νεράκι!

Ξενάγηση στην πόλη

thess xenagisi

Και αν είσαι από τους μερακλήδες τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης ή κάτοικος της που έχεις την περιέργεια να δεις τι είναι όλα αυτά τα μνημεία που περνάς καθημερινά και δεν έχεις ιδέα για αυτά και πάλι υπάρχει λύση. Δεν χρειάζεται παρά να γκουγκλάρεις την περίοδο που σε ενδιαφέρει, ποιες δωρεάν ξεναγήσεις πραγματοποιούνται. Ο δήμος Θεσσαλονίκης, οι δημοτικές κοινότητες της πόλης, ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας και δεκάδες άλλοι φορείς, ξεναγούν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους όλη την χρονιά σε διάφορα σημεία της πόλης αναδεικνύοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της. Για όσους δεν θέλουν να περπατάνε πάλι, υπάρχει η Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ, ένα λεωφορείο που ξεκινά από τον Λευκό Πύργο και κάνει μια διαδρομή 50 λεπτών στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης προσφέροντας οπτικοακουστικό υλικό. Και όλα αυτά με 2 ευρώ ή 1 ευρώ αν έχεις πάσο.

Θερινός κινηματογράφος

thess therinos

Και ο καιρός είναι καλός και θέλεις να παρακολουθήσεις μια ωραία ταινία κάπου με θέα, αλλά δεν έχεις φράγκο. Κανένα πρόβλημα! Στην ταράτσα του πανέμορφου κτηρίου της Ένωσης Συντακτών, στην Στρ.Καλλάρη στο κέντρο της πόλης με θέα την παραλία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούνται προβολές με δωρεάν είσοδο σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο που τύφλα να ‘χουν και τα πιο κυριλέ θερινά σινεμά. Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

Βραδινή διασκέδαση

thess diaskedasi

Με καλυμμένα λοιπόν φαγητά, καφέδες, νερά, ξεναγήσεις, διαμονές και σινεμά, σου έχουν μείνει και 7 ευρώ στην τσέπη. Και εκεί έχουμε την λύση φίλε οικονόμε αναγνώστη. Στην περιοχή της Βαλαωρίτου και στη Νέα Παραλία στο ύψος των ομπρελών έχει μαγαζιά – καντίνες για να πάρεις το ποτό σου “στο πόδι” και είτε να ακούσεις την μουσική σου εκεί, είτε να περπατήσεις και να αράξεις κάπου αλλού. Οι τιμές είναι στα 3 με 3,5 ευρώ το ποτό, 2 με 2,5 η μπύρα και 1 με 1,5 ευρώ το σφηνάκι. Εντάξει δεν θα γίνεις “κουρούμπελο”, αλλά θα ζήσεις την νυχτερινή Θεσσαλονίκη χωρίς να σου φύγει μία περιουσία.

Σεμινάρια

thess seminaria

Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία εκείνη που θέλεις να “σπάσεις” την διασκέδαση με κάτι πιο χρήσιμο και πρακτικό, όπως την παρακολούθηση ενός χρήσιμου σεμιναρίου και για αυτό έχουμε λύση και αυτά είναι τα αγαπημένα πλέον σεμινάρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πραγματοποιούνται εκατοντάδες δωρεάν διαλέξεις και σεμινάρια για κάθε ενδιαφερόμενο. Digital Marketing, Make Up, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Δημοσιογραφία και δεκάδες άλλοι κλάδοι “παρελαύνουν” σε εβδομαδιαία βάση από τον συγκεκριμένο οργανισμό, με αποκορύφωμα το Education Festival, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα με περισσότερα από 140 σεμινάρια. Το μόνο που χρειάζεται για να παρακολουθήσεις δωρεάν ένα από αυτά, είναι να επισκεφτείς τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, στην Βαλαωρίτου 9, την καρδιά της πόλης ή να επισκεφτείς το www.iekalfa.gr για να ενημερωθείς αλλά και να έχεις και την ευκαιρία να γίνεις μέλος της παρέας του πιο ανερχόμενου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα!