Διάχυση αποτελεσμάτων πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης στο πλαίσιο ERASMUS+ του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας

Η παιδαγωγική ομάδα και οι μαθητές του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο "Trans European Water Sustainability" και κωδικό 2018-1-DK01-KA229-047090_5» του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας στα πλαίσια της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Βέροιας για το έργο και τις δράσεις της ετοίμασαν και παρουσίασαν στο κοινό τις δραστηριότητες της ομάδας, δίνοντας έμφαση στα αποτελέσματα και στα προϊόντα της 9μηνης εργασίας τους.

Έτσι, αρχικά την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 η ομάδα ενημέρωσε την τοπική σχολική κοινότητα -μαθητές και καθηγητές σχολείων της Βέροιας, στην καθιερωμένη εκδήλωση που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ Τζαμί), στην οποία παρουσιάζονται καλές πρακτικές που υλοποιούν τα σχολεία του νομού Ημαθίας· μετά από λίγες μέρες, στις 20 Μαΐου , οι μαθητές επανέλαβαν την παρουσίαση στην σχολική κοινότητα του 5ου ΓΕ.Λ., όπως και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων του 5ου ΓΕ.Λ. στη Βιβλιοθήκη του σχολείου.

Μεταξύ αυτών που παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του προγράμματος "Trans European Water Sustainability" ιδιαίτερη σημασία έχει η έμφαση που δόθηκε στις εμπειρίες που οι μαθητές αποκόμισαν από την μεταξύ τους συνεργασία, την επαφή με τους μαθητές των σχολείων/εταίρων αλλά και τα συναισθήματά τους από τις επισκέψεις και τη φιλοξενία τους στο Usak της Τουρκίας, στη Riga της Λετονίας και στο Torre del Greco της Ιταλίας. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στην εμπειρία της συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ και στα έντονα συναισθήματα που βίωσαν και βιώνουν από την συνεργασία και επικοινωνία τους με αλλοεθνείς εφήβους και συνομηλίκους.

Οι μαθητές του προγράμματος θα εργαστούν και το καλοκαίρι καθώς η επόμενη κινητικότητα είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Σεπτέμβρη στο Bangekop της Δανίας· τα θέματα σε αυτή τη συνάντηση είναι:

1ον) οι επιπτώσεις της ανόδου της στάθμης του νερού για την κάθε χώρα και

2ον) Εθνικοί Μύθοι για το Νερό