Θερινό Αρχαιολογικό Σχολείο

Η Δ.Δ.Ε Ημαθίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουν συνάψει, θα υλοποιήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θερινό Αρχαιολογικό Σχολείο» για 14 μαθητές/τριες.

Από 24 έως 28 Ιουνίου 2019 οι μαθητές/τριες θα παρακολουθούν και θα συμμετέχουν στις ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας στον Αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου των Αιγών με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων. Σκοπός της Δράσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την πράξη της αρχαιολογικής επιστήμης, να γνωρίσουν τη μεθοδολογία της, τον τρόπο εργασίας στο σκάμμα, τις παράπλευρες εργασίες, το αρχαιολογικό εύρημα και τις προσπάθειες ερμηνείας του, την δουλειά των αρχαιολόγων και των άλλων εργαζομένων σε μια ανασκαφή και βέβαια, να γνωρίσουν το κορυφαίο μνημείο και να δουν από κοντά τις εργασίες αναστήλωσης του ανακτόρου.

Παράλληλα, η όλη εμπειρία θα δώσει κίνητρα στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Μακεδονίας και να εμβαθύνουν σ’ αυτήν καθώς θα την συνδέσουν με τα αρχαιολογικά δεδομένα.