Δωρεάν θερινό εργαστήρι παραμυθιού στην Μελίκη

Η Δημοτική Κοινότητα Μελίκης σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Τσιμοπούλου Ματίνα διοργανώνει «Θερινό Εργαστήρι Παραμυθιού», καλώντας και προκαλώντας τους/τις μικρούς μας φίλους/φίλες να ταξιδέψουν πέρα μακριά, στην Παραμυθοχώρα, να ταράξουν τα μέχρι τώρα ήρεμα νερά της μυθοπλασίας και να δημιουργήσουν
τα δικά τους πρωτότυπα παραμύθια με γνώμονα την ατελεύτητη φαντασία και τα βαθιά κρυμμένα μυστικά μαγικών Παραμυθοκαρτών που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι.

Τσιμοπούλου Ματίνα

Η Ματίνα Τσιμοπούλου είναι εκπαιδευτικός. Κατά τις προπτυχιακές σπουδές της στο Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. εξειδικεύτηκε στις νέες διδακτικές της λογοτεχνίας και έχει υλοποιήσει φιλαναγνωστικές δράσεις για παιδιά σε σχολεία και βιβλιοθήκες. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής» του Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ και κατόπιν εργάστηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕ Α.Π.Θ. σχετικό με την διδακτική. Έχει σχεδιάσει και διδάξει το ειδικό «μάθημα» Δημιουργική Γραφή στο Κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα, έχει επιμορφωθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών επί της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
Από τις εκδόσεις Φαρφουλάς κυκλοφορεί η πρώτη της ποιητική συλλογή, ενώ άρθρα, ποιήματα και μεταφράσεις της φιλοξενούνται σε πολλά έντυπα και μη λογοτεχνικά και πολιτικά περιοδικά.

Εκδόσεις «Κίτρινο Πατίνι» (www.kitrinopatini.gr)

Το Κίτρινο Πατίνι δεν είναι απλώς ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα. Είναι ένα μαγικό όχημα! Προορισμός του η δημιουργία πρωτότυπων εκδόσεων, τεκμηριωμένων και προσιτών σε όλους. Εκδόσεων που απευθύνονται στα παιδιά και τους γονείς, αλλά θα αποτελέσουν επίσης ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας.

Πληροφορίες Εργαστηρίου:

Δωρεάν Συμμετοχή

Ηλικίες: 7-11

Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Εκδηλώσεων Κοινότητας (Πρώην Δημαρχείο Μελίκης)

Ημερομηνίες εργαστηρίων: 4,5 και 6 Ιουλίου 2019

Τηλ. Επικοινωνίας – Εγγραφών: από 20/6   6932419335 (Αλέξανδρος Ακριτίδης)

                                                         από 26/6   6981063851 (Ματίνα Τσιμοπούλου)

*Σημείωση:

Η εγγραφή τηλεφωνικά είναι απαραίτητη καθώς θα δημιουργηθούν μικρά τμήματα (6 ατόμων) με ηλικιακή κατάταξη.

Κατόπιν εγγραφής, θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά για την ακριβή ημέρα και ώρα.

Τα εργαστήρια θα έχουν διάρκεια 2 ωρών.