Ημερίδα για την ψυχική υγεία πραγματοποίησε ο ΣΟΦΨΥ στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας

Την Τρίτη 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Ψυχική Υγεία στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας, από το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας κ. Σοφίας Καλογερίδου και του Ψυχολόγου κ. Βασίλη Βερτουδάκη στον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, ο οποίος με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανταποκρίθηκε , για την ενημέρωση των σπουδαστών γύρω από τα θέματα της ψυχικής υγείας.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Σ. Καλογερίδου και στη συνέχεια οι συνεργάτες του Κέντρου Υποστήριξης κ. Βικτωρία Κόγια, Κοινωνική Λειτουργός αναφέρθηκε σύντομα στην ιστορία και τις δραστηριότητες του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και στην προσπάθεια για τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας και η κ. Χρύσα Μπέκα, Ψυχολόγος , μέσα από μια πολύ ουσιαστική παρουσίαση, ανέπτυξε διαδραστικά τα θέματα της ψυχικής υγείας, όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η διαχείριση πένθους και πολλά άλλα, δίνοντας έτσι σύντομα στους σπουδαστές να κατανοήσουν το μεγάλο πρόβλημα της ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και αναδείχτηκε η ανάγκη περισσότερης ενημέρωσης για τα θέματα αυτά.

Στην αρχή της Ημερίδας παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας.