Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας θα φιλοξενήσει Ιταλούς και Ισπανούς μαθητές και καθηγητές

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας στο πλαίσιο της στρατηγικής της εξωστρέφειας και του εμπλουτισμού της προσφερόμενης αγωγής και εκπαίδευσης, ετοιμάζεται να υποδεχτεί Ιταλούς και Ισπανούς μαθητές και καθηγητές.

Την εβδομάδα 25-31 Μάρτη, στο πλαίσιο της δεύτερης κινητικότητας μαθητών για το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “We are European We are Equal” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, 14 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές τους από το Scuola Secondaria di I Grado "D'Alessandro-Vocino" ( Ιταλία) και 14 μαθητές με τους 4 συνοδούς καθηγητές τους από το IES Guadalquivir ( Ισπανία) θα έρθουν στην πόλη μας.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας με επιμέλεια προετοιμάστηκε από την ομάδα Erasmus του σχολείου μας και συζητήθηκε διεξοδικά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα, το διάστημα 26/2 – 1/3, μεταξύ των συντονιστών εκπαιδευτικών των τριών σχολείων.

"Μέσα από ποικίλες δημιουργικές δράσεις ο στόχος μας είναι να γνωρίσουμε στους φίλους μας τη σημερινή ελληνική πολιτιστική ταυτότητα, την πολιτισμική κληρονομιά μας, την πόλη μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή και βέβαια την ελληνική φιλοξενία. Βλέπουμε τις ανταλλαγές αυτές μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων ως μια ευκαιρία για τους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με τους συνομίληκούς τους από άλλες χώρες της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αποκτήσουν κοινά βιώματα, να νοιώσουν πραγματικά μέλη αυτής της οικογένειας, έτσι ώστε να μεγαλώσουν οι ορίζοντές τους στα όρια ολόκληρης της Ευρώπης.

Θεωρούμε, επίσης, ότι οι δράσεις αυτές δεν αφορούν μόνο όσους βρίσκονται μέσα στους κλειστούς χώρους του σχολείου, αλλά θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για τη διασύνδεση του σχολείου με την κοινωνία της πόλης μας. Γι’ αυτό έχουμε προγραμματίσει δράσεις μέσα στην πόλη της Νάουσας, ώστε να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία της συνάντησης και της δημιουργικής συνεργασίας με τη νέα γενιά της Ευρώπης.

Περιμένουμε με χαρά τους φιλοξενούμενούς μας" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.