Επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας στο παιδικό χωριό SOS

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Α΄ Γυμνασίου στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας. 

Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει:

“Η επίσκεψη έγινε με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά μορφές υποκατάστασης της οικογένειας και του οικογενειακού περιβάλλοντος.

 Στην εκδρομή συμμετείχαν 54 μαθητές και 4 καθηγητές: ο Ζαφειρίου Απόστολος ως αρχηγός της εκδρομής, η Πέιου Αθηνά ως διοργανώτρια της εκδρομής και οι Νούση Ευδοξία και Τσίτση Ολυμπία ως συνοδοί. 

Την ημέρα της εκδρομής αλλά και όλη την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά, οι γονείς τους αλλά και όποιος άλλος επιθυμούσε έφεραν δώρα για τα παιδιά του Χωριού: τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, τετράδια, φάρμακα, απορρυπαντικά κ.α. Συγκεντρώθηκαν πολλές προσφορές και οι μαθητές ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα γι’ αυτό. 

Στις 10.30πμ φτάσαμε στο Παιδικό Χωριό όπου μας περίμενε ο κύριος Δροσάκης Ηλίας, υπεύθυνος του Παιδικού Χωριού στο Πλαγιάρι, ο οποίος  μας ενημέρωσε για τον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας του Χωριού, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο στα υλικά αγαθά όσο και στον ψυχολογικό τομέα. Στο τέλος της ενημέρωσης τα παιδιά θέσανε πολλά ερωτήματα και λύσανε πολλές απορίες τους σχετικά με την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες αυτών των παιδιών. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των μαθητών. 

Στη συνέχεια έγινε μια ξενάγηση στο Χωριό (στους εξωτερικούς χώρους) και αφού επισκεφθήκαμε ότι επιτρεπόταν, ετοιμαστήκαμε να αποχωρήσουμε. Ο κύριος Δροσάκης και κάποιες μητέρες SOS μας ευχαρίστησαν για τα δώρα μας και ζήτησαν να μεταφέρουμε τις ευχαριστίες τους σε οποιονδήποτε πρόσφερε έστω και μια μικρή βοήθεια. 

Φύγαμε ενημερωμένοι και ευχαριστημένοι.”