«Ασφαλείς διαδρομές από και προς το σχολείο» και «Η αξία της τρίτης ηλικίας» στο 7ο Δημοτικό Βέροιας

Στα πλαίσια των ενδοσχολικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, άλλες δύο δράσεις από την 8η ΤΟΜΥ ολοκληρώθηκαν στο σχολείο για τις τάξεις της Δ και Ε δημοτικού.

Στις 06/03/2019 προσήλθαν στο σχολείο οι: Κωνσταντίνος Ανάστου (ΠΕ Ιατρικής- Γενικός Ιατρός), Τζιάτζιου Άννα (ΠΕ Νοσηλευτικής) και Βέρρου Μαρία (ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών ) για την υλοποίηση του Προγράμματος «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο». Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν και τι πρέπει να κάνουν όταν βρίσκονται στο δρόμο χωρίς συνοδεία. Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα καθώς, ως γονείς και ως ενήλικες, γνωρίζουμε το τι μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί που φεύγει μόνο του είτε από το σπίτι είτε από το σχολείο.

Την επόμενη μέρα, στις 07/03/2019 προσήλθαν στο σχολείο οι: Ηλίας Τζαφέρης (ΠΕ Ιατρικής- Γενικός Ιατρός), Δημήτριος Καζαντζίδης (ΠΕ Νοσηλευτικής) και Βασιλική Σταφυλίδου (ΠΕ Νοσηλευτικής) για την υλοποίηση του Προγράμματος «Η αξία της τρίτης ηλικίας – κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και την γιαγιά» ενημερώνοντας τους μαθητές της Ε’ τάξης μέσα από διαλογική συζήτηση για την αξία της τρίτης ηλικίας. Πρόγραμμα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Τα προγράμματα για τους μαθητές συνεχίζονται σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης τους απέναντι σε ζητήματα προσωπικής ασφάλειας καθώς και σεβασμού προς το συνάνθρωπο και την οικογένεια.