Εβδομάδα κατά της Σχολικής Βίας στο 4ο Δημοτικό Βέροιας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Σχολική Βία, στις 6 Μαρτίου 2019, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου bullying, οι οποίες επεκτάθηκαν από 5 έως 12 Μαρτίου 2019.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι, στις 5 & 12 Μαρτίου, με θέμα τη «Αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας και την αποδοχή της διαφορετικότητας». Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το κέντρο ΠΡΟΣΒΑΣΗ, από την κ. Χριστίνα Τσολάκη (ΦΠΨ) και την κ. Σοφία Κύρτσου (ασκούμενη Κοινωνική Λειτουργό).

Στις 6 & 7 Μαρτίου, οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων αντίστοιχα, συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Στερεότυπα – Προκαταλήψεις – Έμφυλη βία», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας. Το εργαστήρι υλοποιήθηκε από τις κ. Τσαπαροπούλου Έφη – Ψυχολόγο, Νατσιοπούλου Χαρούλα – Κοινωνική Λειτουργό και Λυμούση Σταυρούλα – Νομική Σύμβουλο.

Παράλληλα, οι μαθητές των μικρότερων τάξεων, συμμετείχαν στη δράση ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ που διοργάνωσε ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δημιουργώντας το δικό τους μήνυμα στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών και το οποίο προβλήθηκε από τα Ψηφιακά Μέσα του Οργανισμού (https://milatora.gr/schools/) .