Διευκρινήσεις για τις σχολικές βιβλιοθήκες ζητά από Κουλουριώτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Διευκρινήσεις ζητά με ανακοίνωσή της, από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύση Κουλουριώτη, για δήλωσή στο Δημητικό Συμβούλιο, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. 

Ο κ. Κουλουριώτης είχε δηλώσει ότι "H Σχολική Επιτροπή υπέγραψε συμβάσεις για εξοπλισμό αξίας 3.000 ευρώ ανά Σχολείο για την λειτουργία βιβλιοθηκών σε επτά σχολεία. "Πιστεύω ότι αυτό είναι το έργο κάθε δημοτικής αρχής και κάθε δημοτικού συμβούλου κι όχι να αλλάζουμε λάμπες και να κόβουμε δήθεν χόρτα για να βγαίνουμε φωτογραφίες" ενώ η Ομοσπονδία υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι το πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες είναι του Υπουργείου και ότι απλά θα υλοποιηθεί μέσω των οικείων σχολικών επιτροπών.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει: "Την Δευτέρα 25/2 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο Πρόεδρος της Σχολ. Επιτροπής πρωτοβάθμιας κ. Κουλουριώτης , μεταξύ άλλων στο τέλος τοποθέτησης του δήλωσε: H Σχολική Επιτροπή υπέγραψε συμβάσεις για εξοπλισμό αξίας 3.000 ευρώ ανά Σχολείο για την λειτουργία βιβλιοθηκών σε επτά σχολεία. "Πιστεύω ότι αυτό είναι το έργο κάθε δημοτικής αρχής και κάθε δημοτικού συμβούλου κι όχι να αλλάζουμε λάμπες και να κόβουμε δήθεν χόρτα για να βγαίνουμε φωτογραφίες".( Πηγή: Πληροφοριοδότης- VIDEO)

Ενημερώνουμε :

15-03-18 To Yυπουργείο Παιδείας θεσμοθετεί την Λειτουργία Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

10-09-18 Με χρηματοδότηση 2 εκατ. 697 χιλ. € εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών οι πρώτες 913 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Τις πρώτες 913 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εντάσσονται από το σχολικό έτος 2018 – 2019 στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών και, παράλληλα, τη χρηματοδότησή τους με το ποσό των 2 εκατομμυρίων 697 χιλιάδων ευρώ, αποφάσισε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων .

Το ποσό αντιστοιχεί σε 3.000 ευρώ ανά σχολική βιβλιοθήκη για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων και η δράση θα υλοποιηθεί μέσω των οικείων σχολικών επιτροπών.

Σημειώνεται ότι ο ορισμός των πρώτων 913 σχολικών μονάδων που εντάχθηκαν στο Δίκτυο γίνεται σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης με την οποία, για πρώτη φορά, ορίστηκε το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο που έδωσε τη δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο ορισμός του Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών προέκυψε από τις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες σχολικές βιβλιοθήκες, οι οποίες φιλοξενούνται σε αυτόνομο χώρο μέσα στις σχολικές μονάδες.

Ζητούνται διευκρινιστικές απαντήσεις από τον πρόεδρο της Σχολ. Επιτροπής κ. Κουλουριώτη όταν δήλωνε ότι αυτό είναι το έργο κάθε δημοτικής αρχής και δημοτικού συμβούλου εφόσον από την παραπάνω αναφορά μας φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας .

Αναμένουμε".