Επίσκεψη Σιδηρόπουλου, Κουλουριώτη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας επισκέφθηκαν στις 14-02-2019 o αντιδήμαρχος Τεχνικών και Αγροτικής ΑνάπτυξηςΣιδηρόπουλος Αθανάσιος καθώς και ο πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Κουλουριώτης Σάκης.

Μετά από τη σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου στις 13-02-2019 στο οποίο προσκλήθηκε και συμμετείχε ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής και στο οποίο τέθηκαν θέματα και ζητήματα του σχολικού κτηρίου που σχετίζονται με το ρόλο και τις αρμοδιότητες της, ο κ. Κουλουριώτης ενημέρωσε άμεσα τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών του Δήμου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το σχολείο μας κάτι που έγινε αποδεκτό εκ μέρους του.

Κατά την προσέλευσή του στο σχολείο, μετά του κ. Κουλουριωτη, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και με τη Δ/ντρια του σχολείου για το σχολικό συγκρότημα και ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν τον Τομέα του. Τέθηκαν θέματα ασφάλειας και φύλαξης του σχολικού συγκροτήματος, έργων υποδομής για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου, έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση του, αλλά και έργων επιδιόρθωσης στον αύλειο χώρο, ώστε να γίνει πιο ασφαλής για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στα θέματα που συζητήθηκαν κατά την περιήγηση του Αντιδήμαρχου εντός και εκτός του σχολικού κτηρίου, ήταν και το μικρό άλσος που βρίσκεται κάτω από το σχολείο και σε ένα πρώτο επίπεδο συζητήθηκαν οι δυνατότητες του χώρου για τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής καθώς και κατά πόσο είναι δυνατόν να ενταχθεί κάποια στιγμή στα έργα ανάπλασης της πόλης μας.

Ο Αντιδήμαρχος άκουσε προσεκτικά όλα τα ζητήματα και μερίμνησε ώστε κάποια από αυτά, που μπορούν να γίνουν άμεσα, να επιλυθούν στις επόμενες μέρες.

Κατά την αποχώρησή τους από το σχολικό κτήριο, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι αυτό που είναι πρώτιστο έργο όλων, είναι τα σχολεία μας να είναι ασφαλή για τα παιδιά και να παρέχουν συνθήκες για μια ομαλή σχολική ζωή κάτι που βρήκε σύμφωνο τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και τη Δ/ντρια.

Πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στην έμφυλη βία

Ολοκληρώθηκε στις τάξεις Ε’ (Πέμπτη) και Στ ( Έκτη) Δημοτικού του σχολείου, το πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των παιδιών- μαθητών, απέναντι στην έμφυλη βία. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Βέροιας .Υπεύθυνες του προγράμματος στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή σχολεία της πόλης, είναι οι κυρίες: Νατσιοπούλου Χαρούλα (Κοινωνική Λειτουργός), η κ.Λυμούση Κατερίνα( Νομική Σύμβουλος του κέντρου) και η κ.Τσαπαροπούλου Έφη ( Ψυχολόγος). Οι κ.Νατσιοπούλου και Λυμούση που επισκέφθηκαν το σχολείο, ως υπεύθυνες του προγράμματος, συνομίλησαν με τα παιδιά, άκουσαν τις απόψεις τους και τα έφεραν σε επαφή με την έννοια της έμφυλης βίας, της διαφορετικότητας, της ισονομίας και της ισότητας όλων των ανθρώπων και των φύλων.

Νέοι υπολογιστές

Νέοι υπολογιστές θα πάρουν τη θέση των παλαιών Η-Υ στο σχολείο και έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριές θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται σε πιο σύγχρονο περιβάλλον. Στους σχολικούς υπολογιστές έχουν εγκατασταθεί κυρίως σχολικά προγράμματα που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας στη διδακτική πράξη αλλά και στη διαδικασία μάθησης.