Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το 1ο Δημοτικό σχολείο Βέροιας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώνει ο WRO Hellas. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η φετινή συμμετοχή είναι στην κατηγορία “Ποδόσφαιρο 2×2” , σε αυτό το παιχνίδι, 2 αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν μία μπάλα, πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι (γήπεδο ποδοσφαίρου). Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί περιφερειακοί (Κεντρική Μακεδονία) στο χώρο του κολεγίου «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του 1ου Δημοτικού Black Hawks FC αποτελούμενη απο τους μαθητές του ΣΤ1 Καραΐσκο Γιώργο, Κουπίδη Λευτέρη, Χατσιούλη Μιχαήλ και με προπονητή τον καθηγητή πληροφορικής της ΣΤ τάξης Καραμούτη Γιώργο κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση που θα γίνει στην Αθήνα, παίζοντας ωραίο ρομπο-ποδόσφαιρο, με δύο νίκες (8-3 και 3-0), μία ισοπαλία (2-2) και μία ήττα (1-3).