Νέο ΔΣ στην Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Από την Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (ΕΚΑΔΕΗ) ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Ζαριφή Βάσογλου (Γυμνάσιο Μακροχωρίου)
Αντιπρόεδρος: Ευρυδίκη Γκόρη (5ο Γυμνάσιο Βέροιας)
Γραμματέας: Ελισάβετ Πιπερίδου (3ο δημοτικό Σχολείο Βέροιας)
Ταμίας: Αγγελική Γιαννάκη (Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας)
Μέλος: Αναστασία Παλασίδου (Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας)
Αναπληρωματικό μέλος: Γεωργία Ματζουλά (6ο Γυμνάσιο Βέροιας)

Το νέο Δ.Σ. δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων σε εργασιακά θέματα αλλά και σε θέματα επιμόρφωσης στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Η θέση μας είναι γνωστή και έχει διατυπωθεί επανειλημμένα: τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος –μείωση ωρών διδασκαλίας, υποβάθμιση του μαθήματος σε επιλογής στο λύκειο, απαξίωση μας από τους γονείς και μαθητές έναντι των «καθηγητών» στην ιδιωτική εκπαίδευση που προσφέρουν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αν και πολλά από αυτά είναι αμφίβολης αξίας- μόνο αν είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αυτό συνεπάγεται τη στήριξη της Ένωσης από όλους μας.

Ωστόσο εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για το κατά πόσο υπάρχει πραγματική διάθεση εκ μέρους των συναδέλφων να συνεχίσει να υφίσταται η Ένωση μετά από τις απογοητευτικές απόπειρες διεξαγωγής εκλογών - οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν μόνο μετά την ευγενική μεσολάβηση της νέας μας συντονίστριας κας Αναστασιάδου- και τη φτωχή –ως ανύπαρκτη- συμμετοχή στα σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις που διοργανώνουμε. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι οι προσκεκλημένοι ομιλητές ή επιμορφωτές είναι διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίου, έμπειροι teacher trainers ή πρωτοπόροι συνάδελφοι.

Το μέλλον της Ένωσης είναι επισφαλές και είναι στα χέρια σας.