Σοφιανίδης: "Δεν έχουμε στοιχεία που να δικαιολογούν κλείσιμο των σχολείων λόγω γρίπης"

Με αφορμή ανάρτηση - πρόταση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για κλείσιμο των σχολείων λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης, ρωτήσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βέροιας, τον Γιώργο Σοφιανίδη, αν ο δήμος σκέφτεται να κλείσει τα σχολεία. "Δεν έχουμε στα χέρια μας στοιχεία που να δικαιολογούν κλείσιμο των σχολείων. Αν η Διεύθυνση έχει στα χέρια της τέτοια στοιχεία, με απουσίες μαθητών και μας τα στείλει, θα το εξετάσουμε" απάντησε.

Η ανάρτηση Διαμαντόπουλου

Η ανάρτηση που έκανε ο κ. Διαμαντόπουλος είναι η εξής:

"Η εποχική γρίπη είναι σε έξαρση. Δεκάδες είναι οι καθημερινές απουσίες μαθητών, αλλά και πολλών εκπαιδευτικών με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η αναπλήρωσή τους σε επίπεδο νομού και να χάνονται έτσι πάρα πολλές διδακτικές ώρες. Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε σε όλα τα σχολεία εγκύκλιο για τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού του προβλήματος.

Μήπως όμως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να έκλειναν τα σχολεία για κάποιο διάστημα με μεταφορά του χρόνου αυτού τον Ιούνιο; Δεν θα προστατεύαμε έτσι καλύτερα τη δημόσια υγεία και κυρίως την υγεία των μικρών παιδιών;".