Η απάντηση του συλλόγου Εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού Βέροιας στο Κέντρο Συμβουλευτικής

Απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση του Κέντρου Συμβουλευτικής Βέροιας, για συμβάν στο 16ο Δημοτικό Σχολείο, έδωσε ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Στην απάντησή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού Βέροιας αναφέρει: "Σχετικά με το δημοσίευμα για την αντίδραση εκπαιδευτικού του σχολείου μας στην υλοποίηση ενός προγράμματος για τα θέματα ισότητας φύλων – έμφυλων στερεοτύπων – έμφυλης βίας από δύο μέλη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δ. Βέροιας, ο Σύλλογος Διδασκόντων κάνει γνωστό ότι η εκπαιδευτικός του σχολείου δεν εμπόδισε ούτε διέκοψε τη πρόγραμμα. Έθεσε προβληματισμούς και παιδαγωγικούς όρους που γνωρίζει ως εκπαιδευτικός - παιδαγωγός και ως υπεύθυνη της τάξης της, (όπως π.χ. να μην ερωτηθούν οι μαθητές/τριες για το αν ασκείται βία από τον ένα σύζυγο στον άλλον) για την αποφυγή διάδοσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε όλη την τάξη. Οι υπεύθυνες για το εν λόγω πρόγραμμα, μη δεχόμενες τους ορθούς παιδαγωγικούς όρους της εκπαιδευτικού, αποχώρησαν από μόνες τους ενημερώνοντας τον διευθυντή.

Ως εκπαιδευτικοί είμαστε πάντα ανοιχτοί σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών μας σε εκπαιδευτικά, ιατρικά, κοινωνικά, πολιτιστικά θέματα, ωστόσο θα πρέπει πάντα να υλοποιούνται σε ένα γνωστοποιημένο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και μέσα σε ένα σωστό παιδαγωγικό και ψυχολογικό πλαίσιο".