Δρώμενο στο κέντρο της Νάουσας από το ΣΔΕ Νάουσας, στα πλαίσια του ecomobility

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Νάουσας και οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος «Ecomobility – ασφαλής μετακίνηση στην πόλη» κ.Στεργίδου Ειρήνη και κ. Μικροπούλου Ελένη, στα πλαίσια της καινοτόμου αυτής δράσης η οποία υλοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο, πραγματοποίησαν στο κέντρο της Νάουσας δρώμενο ευαισθητοποίησης οδηγών και πεζών με στόχο τον σεβασμό των οδηγών ως προς τις διαβάσεις των πεζών.

Η δράση περιελάμβανε σταμάτημα των αυτοκινήτων και βοήθεια των πεζών να διασχίσουν με ασφάλεια το δρόμο από τη διάβαση. Επίσης μοιράστηκαν φυλλάδια με κανόνες οδικής συμπεριφοράς τόσο σε οδηγούς όσο και σε πεζούς.

aim3

Εθελοντική Αιμοδοσία από το ΣΔΕ Νάουσας

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και κοινωνικοποίησης των εκπαιδευομένων και έχοντας στο νου το γενικότερο καλό του κοινωνικού συνόλου, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο χώρο του σχολείου οι μαθητές του ΣΔΕ Νάουσας , ενημερώθηκαν για την εθελοντική αιμοδοσία και τα οφέλη της από την νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Νάουσας, κ. Ευθυμία Τορμπαντώνη .

Το αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης ήταν πολύ θετικό και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Νάουσας πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Νάουσας. Οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν στην Τράπεζα Αίματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Ελλάδος.