Εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε στην Βεργίνα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση του διαδικτύου και τους ασφαλείς τρόπους πλοήγησης σε αυτό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους από τα Γυμνάσια Βεργίνας και Μελίκης το πρωινό της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019.

Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές», ο οποίος ευαισθητοποιείται σε θέματα που αφορούν στα παιδιά και πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μουσείο των Αιγών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερώσει τα παιδιά για τους κινδύνους και τους τρόπους προφύλαξης και αποφυγής κακόβουλων και επικίνδυνων συμπεριφορών στο διαδίκτυο ώστε να τα ευαισθητοποιήσει σχετικά με την σωστή χρήση του.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Ιωακείμ Στάθης, ακολούθησε η εξαιρετική παρουσίαση του αστυνόμου Α΄ κ. Αθανασίου Λιλιμπάκη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση της αρχαιολόγου της ΕΦ.Α. Ημαθίας κ. Εύας Κοντογουλίδου στο αίθριο του αναταγμένου β΄ ορόφου της πρόσοψης του Ανακτόρου των Αιγών.