Διδακτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας στην έκθεση “Van Gogh Alive” και στο μουσείο σύγχρονης τέχνης

Την Τρίτη 15/01/2019, στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης:

Την έκθεση «Van Gogh Alive-The experience».
Το «Van Gogh Alive» δεν είναι μία παραδοσιακή, συμβατική έκθεση ζωγραφικής. Το υπερσύγχρονο multimedia περιβάλλον οπτικοακουστικής τεχνολογίας SENSORY4 δημιούργησε μια πρωτοποριακή έκθεση που ψυχαγώγησε και εκπαίδευσε με βιωματικό τρόπο τους μαθητές. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Van Gogh και να γίνουν και οι ίδιοι μέρος τους.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι τοίχοι, οι οροφές, ακόμα και το πάτωμα, ζωντάνεψαν με πάνω από 3000 εικόνες σχετικές με τον Van Gogh (πίνακες, επιστολές, αποφθέγματα, animations), οι οποίες προβλήθηκαν σε όλο το χώρο από 40 προτζέκτορες τελευταίας τεχνολογίας. Σε συνδυασμό με άρτια συγχρονισμένη «χρωματιστή» μουσική και ήχο surround οι μαθητές ταξίδεψαν μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν του Vincent Van Gogh!

Την έκθεση – αφιέρωμα με τίτλο: «Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά» στο Μακεδονικό μουσείο σύγχρονης τέχνης.
Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο τα έργα της δωρεάς του Ιόλα όσο και έργα άλλων σημαντικών καλλιτεχνών, όπως του De Chirico, Modigliani, Warhol, Χατζηκυριάκο Γκίκα και πολλών άλλων.