Το Δημοτικό Σχολείο Νησίου επισκέφθηκε ιστορικά σημεία της Βέροιας

Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, το Δημοτικό Σχολείο Νησίου επισκέφτηκε τη Βέροια, την πρωτεύουσα του νομού μας. Σκοπός ήταν να περιηγηθούν σε ιστορικά σημεία και μνημεία της πόλης.

"Ξεκινήσαμε, ξεναγώντας τους μαθητές μας στο Βήμα του Απόστολου Παύλου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εδώ, ο Απόστολος των Εθνών, δίδαξε τον Χριστιανισμό στους Βεροιώτες γύρω στο 50 μ.Χ.

Στη διαδρομή μας σταματήσαμε στην Πλατεία Ωρολογίου, μιλήσαμε για τη σημασία της στην πόλη, όπως και για το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο.

Στην Εβραϊκή συνοικία και συγκεκριμένα στη Συναγωγή της, μας περίμενε η κ. Εύη Μέσκα. Το ευχαριστώ είναι μικρή λέξη για την εμπεριστατωμένη και γεμάτη ξενάγησή της. Οι μικροί μαθητές μας τη λάτρεψαν.

Περπατήσαμε στην Μπαρμπούτα ανάμεσα σε τεράστια πλατάνια που στέκουν εκεί περήφανα εδώ και δεκάδες χρόνια, σ’ ένα χειμωνιάτικο σκηνικό που δίπλα του μας μιλούσε ο Τριπόταμος, ο ποταμός που διασχίζει την πόλη και παλαιότερα με τα νερά του κινούσε μύλους για την επεξεργασία μάλλινων υφασμάτων. Στη γέφυρα Καρά-Αχμέτ γνώρισαν τον παραδοσιακό τρόπο που έχτιζαν τα πέτρινα γεφύρια σε μια άλλη εποχή, αρκετά μακρινή αλλά ιδιαίτερα γραφική.

Φτάσαμε στην Παλιά Μητρόπολη, που πριν λίγα χρόνια αναστηλώθηκε. Εντυπωσιάστηκαν όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Ο ζεστός χώρος, τα χρώματα, οι αγιογραφίες κλπ. οδήγησαν τη σκέψη μας μακριά, χίλια χρόνια πριν, σε μια άλλη χριστιανική εποχή απ’ αυτή που γνωρίζουμε σήμερα.

Τέλος, περνώντας μέσα από τη στολισμένη χριστουγεννιάτικη αγορά καταλήξαμε στο πάρκο της Ελιάς, σήμα κατατεθέν της Βέροιας" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.