Επίσκεψη του Δημοτικού Διαβατού σε έκθεση νομισμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού - Μέσης επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, για να θαυμάσουν την έκθεση νομισμάτων που πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο σχολείο, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Money Matters”, και με την υποστήριξη της Alpha Bank.

Η έκθεση περιελάμβανε τρεις ενότητες:

α) Το νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο
β) Το ελληνικό χαρτονόμισμα από την Επανάσταση του 1821 ως το ευρώ
γ) Το νόμισμα του χωριού μου (δημιουργίες μαθητών)

Με αμείωτο ενδιαφέρον, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την εξαιρετική ξενάγηση και παρουσίαση της δασκάλας κ. Σπυριδούλας Κωτούλα και του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας κ. Δημήτριου Κατσαβού.

Ακολούθησαν διάφορες εκπαιδευτικές και γνωστικές δραστηριότητες, για να εμπεδώσουν οι μαθητές όσα είδαν και άκουσαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ενώ είχαν και την ευκαιρία να συναναστραφούν με παιδιά της ηλικίας τους από το σχολείο της Κουλούρας.

Η παραπάνω επίσκεψη αποτέλεσε μια καλή αρχή, στα πλαίσια της συνεργασίας των όμορων σχολείων της περιοχής. Ελπίζουμε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και σε άλλου είδους δράσεις, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.