Φιλοξενία της πρώτης διακρατικής κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS από το 5ο ΓΕ.Λ Βέροιας

Φιλοξενία της πρώτης διακρατικής κινητικότητας από το 5ο ΓΕ.Λ Βέροιας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Την Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας η πρώτη διακρατική κινητικότητα του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Trans European Water Sustainability» με θέμα το νερό, στο οποίο το 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος.

Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι των παιδαγωγικών ομάδων των 6 εταίρων (Magleby Friog Efterskole, πόλη: Bagenkop/Δανίας, E S Dr. Augusto Cesar da Silva Ferreira, πόλη: Largo Pa Ribeira/ Πορτογαλίας, Liceo Scientifico Statale "Alfred Nobel", πόλη: Torre del Greco/Ιταλίας, Riga Secondary School No. 25, πόλη:Riga/Λετονίας, Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu, πόλη:Usak/Τουρκία) οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εργασιών είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και ασχολήθηκαν με τον προγραμματισμό του παραπάνω προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω σχολείων περιηγήθηκαν στην πόλη της Βέροιας, και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της πόλης κ. Βοργιατζίδη Κωνσταντίνο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Σοφιανίδη Γεώργιο, με τους οποίους συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Εντυπωσιάστηκαν από το κτήριο του δημαρχείου, την ευγένεια των ανθρώπων της πόλης μας, αλλά και την γαστρονομία της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕ.Λ Βέροιας και την παιδαγωγική ομάδα του σχολείου εκπροσώπησαν ο διευθυντής του σχολείου Γκανάς Απόστολος και οι Θυμιοπούλου Χριστίνα, Ασικίδης Μιχάλης και Καραγιάννη Φράγκα, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ουσάκ της Τουρκίας όπου θα παρουσιαστούν οι πρώτες εργασίες των εθνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ