Επίσκεψη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στα γραφεία της ΔΕΥΑΒ

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 5μελής ομάδα μαθητών και μαθητριών του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Διά Βίου Μάθησης – ERASMUS+ με τίτλο «Trans European Water Sustainability» με θέμα το νερό, επισκέφθηκε τα τοπικά γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Βέροιας στο πλαίσιο πραγματοποίησης έρευνας σχετικά με το πόσιμο νερό της πόλης μας. Το θέμα αυτό αποτελεί το βασικό θέμα του πρώτου project του παραπάνω προγράμματος, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος.

Στο χώρο της Δ.Ε.Υ.Α.Β., στις ερωτήσεις απάντησε με μεγάλη προθυμία αρχικά ο κ. Αχτσής Θωμάς, Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης και στη συνέχεια ο κ. Ορφανίδης Γιώργος, Πρόεδρος της Επιχείρησης· ειδικότερα η ομάδα των μαθητών πληροφορήθηκε πως η πόλη της Βέροιας υδρεύεται από δύο πηγές του Βερμίου, πως υπάρχει τηλεχειρισμός στην λειτουργία του δικτύου, πως τα χωριά της περιοχής της Βέροιας δεν υποστηρίζονται από το συγκεκριμένο δίκτυο, και τέλος πως το νερό της πόλης μας θεωρείται ποιοτικά από τα καλύτερα της χώρας, αν όχι το καλύτερο.

Η φιλοξενία στους χώρους της Επιχείρησης ήταν ιδιαίτερα ζεστή, αφού, εκτός των κ. Αχτσή και Ορφανίδη, οι υπόλοιποι υπάλληλοι υποδέχτηκαν τους μαθητές με ένα ζεστό χαμόγελο· επίσης, οι υπάλληλοι προθυμοποιήθηκαν να δείξουν στα παιδιά τον τρόπο λειτουργίας του υδρευτικού συστήματος της πόλης από τον κεντρικό πίνακα που η ίδια η Επιχείρηση παρακολουθεί την ροή του νερού.

Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Λαζόπουλος Αντώνης, Καλογήρου Αναστασία και Βασιλείου Μαριλένα, μαθητές της Α΄ λυκείου, καθώς και οι : Βαλαβάνη Άνια και Κίρτσιου Αιμιλία, μαθήτριες της Β΄ λυκείου. Συνοδεύονταν από τους καθηγητές-μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος Ασικίδη Μιχαήλ και Καραγιάννη Φράγκα.

Το παραπάνω πρόγραμμα ERASMUS+ KA2, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνική μονάδα χρηματοδότησης για την χώρα μας είναι το ΙΚΥ.