Logo

Γιορτάστηκε στην Βέροια η "Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο" (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018», η Αντιδημαρχία Παιδείας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας διοργάνωσαν την εκδήλωση με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη».

Η δράση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Αγίων Αναργύρων.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο δρόμος από την οδό Ανοίξεως έως και την οδό Μερκουρίου Καρακωστή ήταν κλειστός για τα αυτοκίνητα. Έτσι μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν άφοβα ποδήλατο ή πατίνι ή ακόμη και να περπατήσουν απολαμβάνοντας τη βόλτα τους.

Στη συνέχεια το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας και το Μουσικό Σχολείο Βέροιας παρουσίασαν τις εργασίες τους από τη συμμετοχή τους στις εκστρατείες FreeMobility και EcoMobility αντίστοιχα, με θέματα την οικολογική μετακίνηση & ελεύθερη πρόσβαση ΑΜΕΑ στις πόλεις. Επίσης παρουσιάστηκε στον προτζέκτορ και η εργασία του 6ου Γυμνασίου Βέροιας.

Η συμμετοχή των μαθητών της Βέροιας στις εκστρατείες αυτές που έγιναν την περασμένη άνοιξη ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη. Στο διαγωνισμό FreeMobility συμμετείχαν το ΕΕΕΕΚ Βέροιας και το ΕΝΕΓΥΛ Βέροιας και στον διαγωνισμό EcoMobility, πήραν μέρος το 1ο, 2ο, 4ο και 6ο Γυμνάσια και το Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Ειδικά η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου βραβεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα με το 2ο βραβείο Μουσικής Έκφρασης, ενώ πήρε την 5η θέση καλύτερης εργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο και το ΕΝΕΓΥΛ κατέκτησε το 3ο βραβείο Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Τριανταφυλλιά Κατσαβουνίδου και χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης, λέγοντας ότι ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας». Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Μαρία Σουμελίδου χαιρέτησε την εκδήλωση εκπροσωπώντας την Διευθύντρια Β' θμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Μαυρίδου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από τους «Σούπερ 8» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, όπου τραγούδησαν το κομμάτι που έγραψαν για την εκστρατεία Ecomobility.

 
 

 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb