Στον Εισαγγελέα θα στραφεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου για την μεταφορά των μαθητών

Την βοήθεια του Εισαγγελέα στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος στην μεταφορά των μαθητών θα ζητήσει την Τετάρτη (12/9) το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Όπως εξήγησαν με δηλώσεις τους τα μέλη του ΔΣ Δέσποια Παρίση και Νίκος Παπαγιάννης, η μεταφορά των μαθητών από τη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή της παραμένει στον αέρα, παρότι ξεκίνησε η σχολική χρονιά. 

Όπως εξήγησαν τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων δικαιούνται δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο, χωρίς να εμπίπτουν στις διατάξεις για τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Πρόσθεσαν ότι την τελευταία στιγμή ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τους μαθητές από Βέροια, Αλεξάνδρεια και την ευρύτερη περιοχή των δυο αυτών δήμων. Το πρόβλημα όμως παραμένει για τα παιδιά της Νάουσας, οι γονείς των οποίων θα πρέπει αύριο Τετάρτη να βρουν τρόπο να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αλλά και να τα παραλάβουν στο τέλος του σχολικού ωραρίου. Η κ. Παρίση υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υφίστατε γιατί έχει λήξει η σύμβαση μεταφοράς τους."Στείλαμε έγκαιρα τα ονόματα των παιδιών. Το θέμα με την σύμβαση έπρεπε να ήταν λυμένο από τον Γενάρη. Δεν είναι θέμα των γονιών η μεταφορά στο σχολείο" σχολίασε ο κ. Παπαγιάννης. "Κάποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του" είπε η κ. Παρίση και έφερε ως παράδειγμα την σίτιση των μαθητών, λέγοντας ότι από την στιγμή που πέρασε στον δήμο Βέροιας λύθηκαν τα προβλήματα αφού ο δήμος έκανε το καλοκαίρι τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου.

Σε ερώτηση αν ψηφιστεί η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα Τρίτη και παρατείνει τις συμβάσεις έως το τέλος του 2018, η απάντηση ήταν ότι αντιμετωπίζει προσωρινά το πρόβλημα. "Είναι ένα μέτρο της τελευταίας στιγμής. Τα προβλήματα θα πρέπει να λύνονται στην ώρα τους" σχολίασε η κ. Παρίση και πρόσθεσε ότι η Ημαθία αντιμετωπίζει κάθε χρόνο πρόβλημα με τις μεταφορές.