Τι επιλογές δίνει στους αποφοίτους το ΔΙΕΚ

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας κ. Νίκου Νικολόπουλου, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Τ.Ε., M.Ed., εκπαιδευτικού ΠΕ 83, με εμπειρία στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: "Τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) εντάσσονται στη μετα-δευτεροβάθμια μη υποχρεωτική Εκπαίδευση και παρέχουν επίσημη κατάρτιση σε αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), ανάλογα με τις επιμέρους ειδικότητες που προσφέρουν. Συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα Δημόσια ΙΕΚ, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων του ΕΟΠΠΕΠ (Ν. 4283/2014, Φ.Ε.Κ. 189/Α ́/10-09-2014) Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας είναι ο συνδυασμός υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω του έμπειρων και προσοντούχων εκπαιδευτών μας, της συνεργασίας με επιχειρήσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την επιλογή σύγχρονων ειδικοτήτων σε επαγγελματικούς τομείς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς εργασίας. Οι καταρτιζόμενοί μας αποκτούν εξειδίκευση σε διάφορα αντικείμενα διαμένοντας στον τόπο τους, χωρίς καταβολή διδάκτρων, βοηθώντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Επιπλέον, μέσω της πρακτικής άσκησης έρχονται σε επαφή με πιθανούς εργοδότες και αποκτούν τις πρώτες τους εμπειρίες στον εργασιακό χώρο. Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε ότι τα ΙΕΚ παρέχουν αναβολή στράτευσης και πάσο για τις μετακινήσεις των καταρτιζόμενων.

Στο ΙΕΚ Βέροιας φιλοξενούνται νέες μοντέρνες ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας όπως για παράδειγμα τεχνικός τουριστικών μονάδων & επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός μαγειρικής τέχνης- αρχιμάγειρας, βοηθός φυσικοθεραπείας κλπ., ειδικότητες που φαίνεται ότι έχουν καλή θέση στην αγορά εργασίας και αναμένουμε τις νέες ειδικότητες που θα πραγματοποιηθούν στο νέο έτος".