Logo

Βραδιά πολιτισμού από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου (φωτογραφίες)

Σε …βραδιά πολιτισμού… εξελίχθηκε η γιορτή λήξης του σχολικού έτους στην αυλή του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησαν μία εκδήλωση που περιελάμβανε τα πάντα:

Λαϊκή παράδοση, αρχαίο θέατρο, ελληνικό κινηματογράφο, βραβεύσεις σε μαθητές που διακρίθηκαν σε αθλητικές διοργανώσεις και μαθητικούς διαγωνισμούς, απονομές αναμνηστικών στους μαθητές που τελείωσαν την Στ΄ τάξη, και τέλος, λαϊκό γλέντι.

Οι παρευρισκόμενοι ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν.Ενθουσιάστηκαν με τους μικρούς μαθητές της Γ΄ τάξης που έπαιξαν σε διασκευή την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», ξαναέζησαν διασκεδαστικά στιγμιότυπα από τον ελληνικό κινηματογράφο, με τους μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης να υποδύονται, με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, αξέχαστους ρόλους, απόλαυσαν ελληνικούς λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν οι μαθητές όλων των τάξεων.

Οι βραβεύσεις των διακριθέντων μαθητών και οι απονομές αναμνηστικών δώρων στους τελειόφοιτους μαθητές της Στ΄ τάξης συνέβαλαν στην δημιουργία της γιορτινής ατμόσφαιρας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό πρόγραμμα.

Υπεύθυνος γι’ αυτό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που μερίμνησε, ώστε οι γονείς των μαθητών και φίλοι του σχολείου να περάσουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ένα όμορφο και αξέχαστο βράδυ.

Υπό τους ήχους της λαϊκής ορχήστρας, ο κόσμος που ήταν εκεί τραγούδησε, χόρεψε, ευχαριστήθηκε και γιόρτασε με όλη τη σχολική κοινότητα, το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Εμείς με τη σειρά μας, δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε «καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές», αναφέρει η ανακοίνωση.

 
 

 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb