Δήμος Νάουσας: Μάθημα πυρασφάλειας στους παιδικούς Αγγελοχωρίου, ΠΙΚΠΑ

Tον Παιδικό Σταθμό Αγγελοχωρίου επισκέφθηκε , κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για θέματα πυρκαγιάς και αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών(σεισμό, πλημμύρα κ.λ.π.),

Η παρουσίαση των Πυροσβεστών υπήρξε εξαιρετική, με μεγάλη ευαισθησία προσέγγισαν τα παιδιά, μίλησαν μαζί τους ,απάντησαν με υπομονή σε όλες τους τις απορίες και τους έμαθαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης"199" που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε σε κάθε έκτακτη περίπτωση .

Ο ενθουσιασμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία όταν το Πυροσβεστικό όχημα μπήκε στην αυλή του Παιδικού Σταθμού και τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε μικρούς Πυροσβέστες, κράτησαν τη μάνικα και έκαναν πυρόσβεση. 

pikpa pirosv

Ο παιδικός ΠΙΚΠΑ

Τα παιδιά και ,οι παιδαγωγοί του Παιδικού Σταθμού ΠΙΚΠΑ στα πλαίσια του προγράμματός τους 'Αγαπώ το Περιβάλλον' , επισκέφθηκαν με τους γονείς, την Παρασκευή 1/6/18 το Πάρκο της Νάουσας υποδεχόμενοι από τον υπεύθυνο γεωπόνο κ. Μπάμπο και το προσωπικό του, όπου άκουσαν χρήσιμες πληροφορίες για δέντρα και φυτά, αλλά και μπήκαν στο ρόλο του 'κηπουρού' φυτεύοντας λουλούδια που τους πρόσφεραν εκεί , επιδόθηκαν σε δημιουργικές κατασκευές, απόλαυσαν κολατσιό στη φύση και περιηγήθηκαν στην Ανθοκομική Έκθεση.

Και τη Δευτέρα 4/6/18 φιλοξενήθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας, όπου ο αρχηγός κ. Παλαμούτης και το προσωπικό του, μετά από βασικές συμβουλές για τη φωτιά, παρουσίασαν στολές- εξοπλισμό και πυροσβεστικά οχήματα σε μικρούς και μεγάλους, βάζοντας τα παιδιά στο ρόλο του πυροσβέστη φορώντας όλα αυτά και δοκιμάζοντας ρίψεις νερού με τη μάνικα.