Εγγραφές στο Σ.Δ.Ε Νάουσας και στο Παράρτημα της Αλεξάνδρειας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας και Αλεξάνδρειας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων. Σε αυτό μπορούν να φοιτήσουν άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί 2 σχολικά έτη. Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του απολυτηρίου Γυμνασίου. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά απογευματινές ώρες (5μ.μ.-8.50μ.μ.) με μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ενηλίκων, χωρίς εξετάσεις προαγωγικές και απολυτήριες όπως στην τυπική εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται εργαστήρια βιωματικής μάθησης, όπως για παράδειγμα θεατρικό, χορωδία, διακοσμητική, παρασκευή ηδύποτων και ποικίλες εθελοντικές δράσεις, σύμφωνα πάντα με τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων. Επίσης, πραγματοποιούνται πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολιτιστικούς ή επαγγελματικούς χώρους και διοργανώνονται ομιλίες ενημερωτικού χαρακτήρα για διάφορα θέματα όπως ανακύκλωση, διατροφή και υγεία.

Η Έδρα του Σ.Δ.Ε. είναι στη Νάουσα, στα Γενικά Λύκεια, ενώ λειτουργεί και Παράρτημα του σχολείου στην Αλεξάνδρεια, στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-2019 θα γίνονται έως τις 29 Ιουνίου 2018 κατά τις απογευματινές ώρες (μετά τις 5μ.μ.)

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Νάουσα: 2332052161
Αλεξάνδρεια: 2333023454
Κινητό: 6986280541