Ομιλία στο Γυμνάσιο Βεργίνας από τη Διατροφολόγο Τσολάκη Μαρία

Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Γυμνασίου Βεργίνας Βέροιας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Διατροφολόγο Τσολάκη Μαρία, με θέμα «Η σωστή διατροφή σύμμαχος στην εφηβεία».

Την Δευτέρα 21 Μαΐου η κα Τσολάκη συναντήθηκε με τα παιδιά του Γυμνασίου Βεργίνας και μιλήσανε για τις ομάδες των τροφών, τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από τις τροφές και τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων.

“Συζητήσαμε για την έννοια του βάρους και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη ανάλυση σύστασης ενός ανθρώπινου σώματος με σκοπό να καταλάβουν τα παιδιά ότι το βάρος είναι απλά ένας αριθμός και θα πρέπει να έχουν αντικειμενική άποψη για το σώμα τους.

Επιπλέον αναφερθήκαμε στις αλλαγές του τρόπου ζωής σήμερα με πριν χρόνια και πόσο αυτό έχει επηρεάσει τη γενική κατάσταση της υγείας των Ελλήνων.

Φυσικά δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε στη Μεσογειακή διατροφή την οποία έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε… όμως; Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Πολύ συζήτηση έγινε για την νέα μόδα της εποχής που επηρεάζει τους έφηβους σήμερα. Τα ενεργειακά ποτά λοιπόν που πλέον υπάρχουν στα περίπτερα και στα σούπερ μάρκετ , δυστυχώς καταναλώνονται σε μεγάλο ποσοστό από τους νέους χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τις επιπτώσεις.

Ευχαριστώ πολύ την Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πρόσκληση και εύχομαι μέσω του εθελοντισμού να αφήνουμε ένα χρήσιμο λιθαράκι ως προς την ενημέρωση των παιδιών αφού σήμερα υπάρχει βομβαρδισμός παραπληροφόρησης γύρω από τα τρόφιμα”, αναφέρει η κα Τσολάκη.