Logo

Δήμος Βέροιας: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης "Καλοκαίρι στην πόλη μου" για μαθητές δημοτικού

Παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Βέροιας το πιλοτικό καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά δημοτικού σχολείου, «Καλοκαίρι στην πόλη μου».

Το «Καλοκαίρι στην πόλη μου» θα υλοποιηθεί κατά την περίοδο 2-13 Ιουλίου 2018 στις εγκαταστάσεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν περίπου εκατόν είκοσι (120) παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, τα οποία έχουν φοιτήσει σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Βέροιας κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος είναι 08.00 – 14.30 και η υποχρεωτική παρουσία των παιδιών 08.30 – 14.00.Tα παιδιά θα παραδίνονται και θα παραλαμβάνονται από το σχολείο από τους γονείς ή κηδεμόνες τους.

Μιλώντας γα το πρόγραμμα ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε αφορά παιδιά οικογενειών που δεν έχουν την δυνατότητα να φύγουν για διακοπές από την πόλη και θα τους δοθεί η δυνατότητα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να κάνουν πράγματα που θα τα ευχαριστήσουν.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης σημείωσε ότι ήταν ένα πρόγραμμα που το είχε ανάγκη η πόλη και θα εξεταστεί η επέκταση του τη νέα χρονιά. Ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς πρόσθεσε ότι είναι μια πρωτοποριακή δράση, η οποία παράλληλα εμπλούτισε το μητρώο εθελοντών με άλλα 40 άτομα.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Αρίστη Κουκουρίκου, ενώ για τα προγράμματα που θα παρουσιάσουν μίλησαν η Νηπιαγωγός και Ερασιτέχνης Ηθοποιός Ιακίνθη Σταμπολή, ο Μελισσοκόμος Ξενοφώντας Σαραφίδης και ο Μάγειρας Αριστείδης Κάστρης (δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρουσίαση)

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

• Παιδιά με δύο γονείς άνεργους
• Παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας
• Παιδιά πολύτεκνης οικογένειας
• Παιδιά ΑμΕΑ
• Παιδιά Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ)
• Ετήσιο εισόδημα οικογένειας
Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

• Έντυπη αίτηση (πατήστε ΕΔΩ)
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το Δήμο)
• Ιατρική βεβαίωση παιδιού ή ΑΔΥΜ σχολείου σε ισχύ
• Τελευταίο Εκκαθαριστικό Εφορίας
• Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας γονέων
• Φωτοτυπία της ταυτότητας του Κηδεμόνα
• Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων (π.χ. ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές κλπ.)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: από 1η Ιουνίου έως 15 Ιουνίου 2018

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Δημαρχείο Βέροιας, Μητροπόλεως 46, γραφείο 14, 1ος όροφος, τηλ. 2331350511, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μόνο εφόσον επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μόνο τότε θα θεωρούνται έγκυρες.

Το όλο πρόγραμμα θα λειτουργήσει με την ευθύνη του Δήμου Βέροιας και βασίζεται στην εθελοντική εργασία πάνω από 60 εθελοντών.

Η διαχείριση του προγράμματος γίνεται από τριμελή επιτροπή: Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σοφιανίδη Γιώργο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης κ. Κουλουριώτη Διονύση και τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου κα. Κουκουρίκου Αρίστη.

Οι δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες είναι χωρισμένες σε επτά ενότητες. Οι ενότητες είναι:

Περιβάλλον: Σε αυτή την ενότητα τα παιδιά θα ασχοληθούν με Ανακύκλωση, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Περιβάλλον και Μνημεία, Ενεργοί Πολίτες του Αύριο, Διαχείριση του νερού και Κηπουρική.

Αγωγή Υγείας: Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούν με Διατροφή, Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική, Κυκλοφοριακή Αγωγή, Ατυχήματα - Πρώτες Βοήθειες, Εργαστήρι Μελισσοκομίας.

Ιστορία - Πολιτισμός - Τέχνες: Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούν με Πολιτιστική Κληρονομιά, Τοπική Ιστορία και Μυθολογία, Θεατρικό Εργαστήρι, Μουσικό Εργαστήρι, Χορευτικό Εργαστήρι, Εικαστικό Εργαστήρι, Λέσχη φωτογραφίας, Κινηματογραφική Λέσχη.

Επιστήμες: Στην ενότητηα αυτή θα ασχοληθούν με Μαθηματικά, Φυσική - Χημεία, Σύμπαν.

Φιλαναγνωσία: Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούν με Παραμυθοϊστορίες, Δημιουργική Γραφή, Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολείου, Κινητή Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Αθλητισμός – Παιχνίδια – Χορός: Στην ενότητα αυτή θα ασχοληθούν με Basket, Volley, Handball, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Μουσικοκινητικά Παχνίδια, Παιχνίδια Αυλής, Παραδοσιακοί Χοροί, Hip Hop, Σκάκι, Επιτραπέζια.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις: Στην ενότητα αυτή θα επισκεφθούν τα: Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, Ιστορικό κέντρο Βέροιας, Εβραϊκή συνοικία Βέροιας, Αρχοντικό Σαράφογλου, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, Βιομηχανία κομπόστας ροδάκινου, Φράγμα Αλιάκμονα, Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Λειτουργίας
Ώρες Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
08.00-08.30 Προσέλευση παιδιών
08.30-10.00 Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα
10.00-10.30 Διάλειμμα – Αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι στην αυλή
10.30-12.00 Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα
12.00-12.30 Διάλειμμα – Αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι στην αυλή
12.30-14.00 Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα Δραστηριότητα
14.00-14.30 Αποχώρηση παιδιών
Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb