Logo

Οι κορυφαίοι Έλληνες βιολόγοι στην Βέροια

Ξεκίνησε στην Βέροια τις εργασίες του το 40ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών (ΕΕΒΕ). Πρόκειται για μια συνάντηση επιστημόνων από όλο το φάσμα των βιολογικών επιστημών, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις και θα αναπτύξουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται όλων των πεδίων της Βιολογίας. Επίσης, στο συνέδριο θα δοθεί βήμα και σε νέους επιστήμονες. 

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα τέτοιων συνεδρίων τονίζοντας ότι είναι ευπρόσδεκτα στην Βέροια. Επίσης αναφέρθηκε στα αξιοθέατα της πόλης και κάλεσε τους συνέδρους να τα επισκεφθούν, να δοκιμάσουν την πολυπολιτισμική κουζίνα της πόλης και να απολαύσουν την φιλοξενία των ανθρώπων της Βέροιας. Εκτός από τον δήμαρχο, στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης.

Στο συνέδριο θα τιμηθεί η μνήμη δυο κορυφαίων Βιολόγων που «χαθήκαν» πρόσφατα.

Την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Φώτη Καφάτο έναν από τους σημαντικότερους μοριακούς βιολόγους παγκοσμίως, κορυφαίο δάσκαλο και ερευνητή.

Την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Γιάννη Παντή καθηγητή Οικολογίας του ΑΠΘ και εμπνευστή πολλών αλλαγών στο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 26 Μαΐου.

{jlex}flickr:72157667312834327{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb