Τα Παιδιά της Άνοιξης σε παραδοσιακό κηροπλαστείο στην Έδεσσα

Η κηροπλαστική ίσως από μόνη της αποτελεί έναν ειδικό κλάδο της τέχνης. Νέοι και νέες του Κέντρου "Τα Παιδιά της Άνοιξης",πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Έδεσσα και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, εκτός από το δικό τους, εργαστήριο κηροπλαστικής ακόμα ένα παραδοσιακό Κηροπλαστείο.

Με χαρά και αμείωτο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν τον υπεύθυνο του εργαστηρίου, που με τα λόγια του και με υλικά του εργαστηρίου, ενημέρωσε τους μαθητές για τα βήματα παρασκευής των κεριών.

Εξήγησε στα παιδιά τη διαφορά ανάμεσα στα κεριά που φτιάχνονται από μελισσοκέρι και σε εκείνα που παρασκευάζονται με τη χρήση χημικών ουσιών, τους μίλησε για την ανακύκλωση παλιών κεριών και τους έδειξε τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

Ένα ταξίδι γεμάτο γνώση, δημιουργία, φαντασία και αγάπη για την τέχνη αυτή. 

20180522 151250

Στην  Καρδίτσα 

Η ομάδα χορού του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» συμμετείχε φέτος στο 1ο Διεθνές φεστιβάλ χορού αναπηρίας και μη Χ.Α ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ στην Καρδίτσα, 18,19,και 20, Μαΐου που διοργανώνεται από τη σχολή χορού ¨δρυάδες εν Πλω¨ της Μαρίας Καραπαναγιώτη http://www.dryadesenplo.gr/

Οι ωφελούμενοι, μετά από πολύμηνη προπόνηση υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας, διαγωνίστηκαν σε διάφορα είδη χορού εμπνευσμένα από τον Ελληνικό κινηματογράφο.

Οι χορευτικές τους φιγούρες, το κέφι και η ζωντάνια τους, τους χάρισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού αλλά και το μετάλλιο της καλύτερης συνδυασμένης ομαδικής και σόλο χορογραφίας.