Συμμετοχή και έπαινος σε διαγωνισμό φωτογραφίας για την Α’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, οι μαθητές της Α’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα ‘’Κλικ: Προστάτευσέ το’’ το οποίο τελεί υπό τη σκέπη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου/Κορδελιού και της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουρίου παρακολούθησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Ελευθέριο Κορδελιό μέσα από το οποίο πήραν σημαντικές γνώσεις για την τέχνη της φωτογραφίας και πως μπορείς να περάσεις μηνύματα μέσα από αυτήν. Στη συνέχεια, μετά από την περιήγησή τους στο αστικό τοπίο του Κορδελιού αντιλήφθηκαν πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να προστατεύσεις μέσω της φωτογραφίας ακόμα και σε μία φαινομενικά συνηθισμένη γειτονιά. Αποφάσισαν λοιπόν να ‘’προστατεύσουν’’ με τη δράση μας την λαϊκή αγορά και την ιδιαίτερη κουλτούρα της.

Στις 30 Ιανουαρίου πήραν τις φωτογραφικές τους μηχανές και τράβηξαν υπέροχες φωτογραφίες με τις οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το πρόγραμμα. Μία από αυτές μάλιστα απέσπασε και έπαινο καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς αποτύπωνε άριστα το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε. Η φωτογραφία ανήκει στην Αγνή Πελεκίδου. Όλες οι φωτογραφίες εκτίθενται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Καλαμαριά μέχρι τις 30 Μαϊου.