Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές στις εγγραφές - μεταγραφές στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ότι οι εγγραφές η ανανέωση εγγραφής και μετεγγραφή στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για το επόμενο σχολικό έτος 2018-19 θα γίνουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr από 14 Μαίου 2018 μέχρι 31 Μαίου 2018. Για την εγγραφή είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis).

Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν και οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που φοιτούν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου , στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ Λυκείου σε Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18.

Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον Δ/ντή / Δ/ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/ η τελευταίος/α να καταχωρίσει τα παραπάνω στοιχεία στο ΠΣ Myschool στα πεδία :Όνομα κηδεμόνα – Επώνυμο κηδεμόνα της Καρτέλας Οικογενειακά Στοιχεία, όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).

Όσοι/ες δεν έχουν υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης για λόγους ανωτέρας βίας, έχουν τη δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης για τα ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. από την 27η έως την 29η Ιουνίου 2018. Οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι/ες αφού ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση για το ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. εγγραφής τους, θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων και στα ΕΠΑ.Λ. κατά την ημέρα λειτουργίας τους, από τη 2η έως την 6η Ιουλίου 2018.

Οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας ( π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.) δύνανται να εγγραφούν από την 3η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2018 στα υπάρχοντα τμήματα.

Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. του σχολικού έτους 2017-2018, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας, δύνανται να εγγραφούν και από την 3η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2018 στα υπάρχοντα τμήματα.

Όσοι δεν υπέβαλαν Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης στις ανωτέρω προβλεπόμενες ημερομηνίες δύνανται να καταθέσουν εκπρόθεσμη Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης από την 12η έως την 21η Σεπτεμβρίου 2018 η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από έγκριση του οικείου/ας Διευθυντή/ντριας Δ.Ε. σε υπάρχοντα τμήματα.