Περιβαλλοντική δράση του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας και συμμετοχή σε συνέδριο πληροφορικής

Στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου στο χώρο του 4ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας κοινή δράση μεταξύ των τριών σχολείων: 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ & 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Πουρτσίδου Ευδοκία, θέλοντας να δείξουν το σεβασμό στη προστασία του περιβάλλοντος και με τη χρήση της φυσικής, μας παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τίτλο: « ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» Στη συνέχεια, υπήρξε μια άψογη συνεργασία μεταξύ των μαθητών των τριών σχολείων, συμμετέχοντας σε ομαδικά παιχνίδια με στόχο, να αποκτήσουν γνώσεις για το σεβασμό στο περιβάλλον.

Επίσης, η εμπειρία αυτή αποτυπώθηκε εικαστικά με ζωγραφιές οι οποίες αναρτήθηκαν στα δύο σχολεία.

Στο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής

Από 17 μέχρι 19 Απριλίου 2018 διεξήχθη το 10ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "Νόησις".

Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, συμμετείχε με μια ομάδα τριανταεπτά μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι παρουσίασαν δυο ομαδικές-συνθετικές εργασίες:

- Την πρώτη με τίτλο "Διαδικτυακό-ηλεκτρονικό περιοδικό ένα σύγχρονο μέσον επικοινωνίας" η οποία παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή και τη δεύτερη

- "Πες το και έγραψα' μια καινοτόμο εργασία η οποία παρουσιάζει ένα ρομπότ - "γραμματέα" που κρατά έναν μαρκαδόρο για να γράφει σε χαρτί, όσα του υπαγορεύουν εξ αποστάσεως άτομα με κινητικά προβλήματα ή όρασης.