Μοριοδότηση εκπαιδευτικών σε δομές Α'θμιας, Β'θμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για επιλογή και αξιολόγηση διευθυντών

Ετήσια Επιμόρφωση στη ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας.

Ο μεγάλος αριθμός πλέον προσφύγων αναμένεται στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών με τα κατάλληλα προσόντα με απώτερο στόχο την ομαλή ένταξη όλων αυτών των παιδιών αλλά και των ενηλίκων στις κοινωνικές δομές της ελληνικής κοινωνίας.

Με αυτή την έννοια, η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών, όπως αυτό της Ελλάδας, προωθώντας την ομαλή ένταξη μαθητών διαφορετικής εθνικής και πολιτισμικής προέλευσης.

Η διαπολιτισμική εκπαίδευση αποτελεί μια προσέγγιση στη διδασκαλία και μάθηση, η οποία βασίζεται αφενός σε δημοκρατικές αξίες και πιστεύω και αφετέρου επιβεβαιώνει τον πολιτισμικό πλουραλισμό. Αποτελεί ένα πεδίο μελέτης και μια αναδυόμενη επιστήμη, της οποίας κύριος σκοπός είναι να δημιουργήσει ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες στους μαθητές από διαφορετικές φυλετικές, εθνικές, κοινωνικές και πολιτισμικές ομάδες. Λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και της ένταξης των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ολοένα και περισσότερο ισχυροποιείται η πιθανότητα δημιουργίας νέου πίνακα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με επιπρόσθετα προσόντα για τη στελέχωση εκπαιδευτικών δομών είτε από υπηρετούντες είτε από εν δυνάμει εκπαιδευτικούς.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της Δια Βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» διάρκειας 450ωρών .

Το σεμινάριο μοριοδοτείται σε δομές πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 0,5 μονάδες σύμφωνα με: NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4473/2017.

Το σεμινάριο επιπλέον δύναται να μοριοδοτηθεί σε οποιεσδήποτε μελλοντικές προκηρύξεις προσλήψεων εκπαιδευτικών, οι οποίες απαιτούν την απόδειξη του αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Το σεμινάριο αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κατάληψη θέσης σε Δομές προσφύγων και σε Κέντρα Αιτούντων Άσυλο.

Έναρξη επόμενου τμήματος: 29/05/2018

Το σεμινάριο απευθύνεται:

1. σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση.

2. σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, νηπιοβρεφοκόμους, ψυχολόγους, καθώς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (Πτυχιούχοι: ΑΕΙ Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, ΤΕΙ: Κοινωνικής Εργασίας, ΙΕΚ: Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, ΙΕΚ: Προσχολικής αγωγής, δραστηριοτήτων δημιουργίας & έκφρασης).

3. σε σχολικούς συμβούλους.

4. σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης

5. σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων.

6. σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό με στόχο να διδάξουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

7. σε εκπαιδευτικούς σε διαπολιτισμικά σχολεία και σχολεία ειδικής αγωγής.

8. σε κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

9. σε υπηρετούντες στα Υπουργεία.

10. σε δικηγόρους.

11. σε διερμηνείς.

12. σε όσους επιθυμούν να επιμορφωθούν σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με στόχο τη δυναμική τους ένταξη σε προσφυγικές δομές και «Κέντρα φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο».

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τα εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας εδώ. 

Περίοδος αιτήσεων:

Εγγραφές έως και 25/05/2018

Έναρξη επόμενου τμήματος 29/05/2018

Με το πέρας του σεμιναρίου χορηγείται:

1.       Βεβαίωση Παρακολούθησης Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας με απόλυτη ασφάλεια χορήγησης μέσω δυνατότητας ελέγχου γνησιότητας με QRcode.

2.       Επιλογή Αριστείας: Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας υιοθετεί την αριστεία. Προαιρετικά, καθένας εκπαιδευόμενος μπορεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις περί αριστείας που φέρει το ΚΕΔΙΒΙΜ του τριτοβάθμιου ιδρύματος δύναται να αποκτήσει συμπληρωματική βεβαίωση που αποδεικνύει εξαιρετικό μαθησιακό αποτέλεσμα με ό,τι αυτό σημαίνει στην αγορά εργασίας βαρύνοντας απόλυτα το βιογραφικό του επιτυχόντα.

3.       Παρακολούθηση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενου επιμορφωτικού σεμιναρίου 100 ωρών και αρχικής αξίας 175 ευρώ στην Οργάνωση και τον Σχεδιασμό Διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους εκπαιδευομένους.

Πληροφορίες:

Για Θέματα Οικονομικής και Διοικητικής Διαχείρισης, Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα

Τηλέφωνο (help desk 10:00πμ - 18:00μμ): 210 3003913 l Fax: 210 3005043

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web site: http://www.diaviou-teiste.gr